Wat is de invloed van zuur op vet?

Vraag ik me af tijdens het nuttigen van een lekkerbekje met citroen.

Toegevoegd na 9 minuten:
En hoe werkt het?

Weet jij het antwoord?

/2500

het zuur van de citroen breken de vetten van af..in jou geval de olie dan... eigenlijk is het heel goed om citroen bij de vis te eten

zuur breekt vet af.

In plaats van een vette bek krijg je een zure bek..... ieekkk

Het citroensap wordt niet aan de vis toegevoegd om de vetten af te breken, maar om de base in vis(die voor de stank zorgt) te neutraliseren. Hierdoor stinkt je lekkerbek niet. Reactie vergelijking: OH- + H+ = H2O De zuur en de base vormen samen dus neutraal water. Zodat jij een lekkerbek krijgt en geen stinkbek:)

Zuur breekt vetten niet af, om mee te beginnen. Daar heb je een base voor nodig (verzepen heet dat). Citroen op een lekkerbekje is gewoon lekker. Verder heeft het geen enkele functie. Een vis is trouwens ook niet basisch hoor.

Bronnen:
Wij produceren zepen, vaatwasmiddelen...

Zuur breekt vet af,zo is mij altijd geleerd vroeger. In mijn jeugd was er in het weekend altijd soep. en die was toch altijd wel een beetje aan de vette kant. Als we de soep gegeten hadden,dan kwam het soepvlees op tafel,met daarbij zilveruitjes en augurken,en flink wat mosterd. Het zuur in de azijn brak het vet af,zo ging het bij ons vroeger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100