Kan een koelkast een nacht op een klein keertje staan en nog steed koud zijn ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor. De compressor probeert ondanks het grote 'lek' toch de temperatuur op peil te houden. Kost wel stroom....!

De koelkast gaat dat heel hard werken om toch koud te blijven. Dus ja, het blijft wel koud (wel minder) maar het kost enorm veel stroom.

Ja, maar dat kan ook overdag het maakt niet uit. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een goede koelkast hebt met een grote capaciteit. Het is natuurlijk wel zonde van de energie die je erin moet stoppen om de temperatuur te behouden. In supermarkten zie je toch ook open koelkasten het melk vak bijvoorbeeld.

Juist omdat het lek van boven tot onder in de koelkast is, zal de lucht snel in de koelkast wisselen, en daarom wordt er veel warme lucht binnenkomen waarvan het vocht gaat condenseren op het koelelement. Op het moment dat de koelkast hard moet werken om op temperatuur te blijven, zal het koelelement tot ver onder het vriespunt dalen, je krijgt dus ijsafzetting, en daarmee is eigenlijk het einde van een goede koeling aangekondigd. Want het ijs isoleert het koelelement, waardoor de warmtestroom niet meer optimaal is. Het zal van de vullingsgraad van de koelkast, de capaciteit van de koeling en het systeem van koeling afhangen of je koelkast dit overleeft of niet.

in principe zal de koelkast wel koel blijven, het kost alleen walgelijk veel stroom. mocht je je dit afvragen omdat je graag verkoeling wil op een warme dag; dan kun je de koelkast beter dichhouden of er zelf in gaan zitten. de koelkast laat de warmte energie in de koelkast namelijk verdwijnen via de achterkant (moet je maar eens voelen)

En je hebt kans dat de motor van je koelkast oververhit raakt en er mee stopt.

Hangt ook van merk en type van koelkast af: ben onlangs tot de ontdekking gekomen dat mijn koelkast automatisch af gaat wanneer de deur open blijft staan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100