welke monecule bestaan er?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je moleculen bedoelt...? In dat geval zijn dit er een aantal: Waterstof Koolstof Zuurstof Stikstof Chloor Helium Dit zijn de belangrijkste, maar er zijn nog veel meer. Die staan in het elementaire stelsel.

Ik neem aan dat je het over Moleculen hebt ipv monecule? Met behulp van google vond ik onderstaande site http://wiki.answers.com/Q/What_is_a_monecule Maar ook hier geen antwoord, wat mij sterkt in de overtuiging dat het geen bekend woord is.

oneindig veel moleculen bestaan er, moledulen zijn composities van (verschillende) atomen H2O is een molecuul bestaande uit 2 atomen H(ydrogenium) en 1 atoom O(xygenium). Het aantal atomen is wel beperkt, er zijn er nu ca. 110 denk ik, alhoewel de grote atomen zeer instabiel zijn en soms maar gedurende een paar microsecondes zijn waargenomen, 90-95 zijn behoorlijk stabiel.

je hebt oneidig veel moleculen, vergelijk ze maar eens met letters: je kan oneindig weel combinaties maken! (aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az en dat is alleen nog maar met twee letters en de a!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100