twee mannen GLIJDEN van een (water)glijbaan. Of sleeën van een helling. Wie is er eerder beneden; de zwaardere of lichtere man en waarom?Duidelijker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat er wel een theoretisch maar geen meetbaar verschil zal zijn. De valsnelheid voor beide personen is het zelfde, dus is alleen de ondervonden weerstand van invloed. De luchtweerstand zal ongeveer gelijk zijn, blijft over de glijweerstand. Voor deze laatste zijn meer gegevens nodig om hierover iets zinnigs te zeggen.

Ligt er aan wie het eerst glijd? Toegevoegd na 9 minuten: Dan denk ik ook de dikkere man, deze heeft inderdaad meer massa om in de strijd te gooien

Ik denk de zwaargewicht. Deze genereert met z'n overgewicht meer neerwaarts gerichte krachten....

Ha, die Bigguy666; Op een slee wint de grote kerel het door zijn grotere voordeel van de zwaartekracht, maar op een waterglijbaan ondervindt hij weer meer weerstand door zijn omvang en zal hij niet sneller of misschien zelfs langzamer zijn.

De zwaardere persoon zal in de meeste gevallen het snelst benden zijn. Weliswaar is de versnelling tgv de zwaarte kracht hetzelfde....echter de weerstand (lucht,glij en water weerstand is NIET hetzelfde. De luchtweerstand is nl. afhankelijk van het oppervlak (en snelheid natuurlijk) van de persoon. Het gewicht van de persoon is afh. van de inhoud. Stel dat iemand 2 keer zo lang, 2 keer dik is als een ander, dan is zijn oppervlak 4 keer groter het gewicht echter 8 keer. (kind van 10 kg, 90 cm lang vergeleken met een man van 1m80 en 80 kg zwaar) Op dat moment wordt er naar verhouding bij de zwaardere, grotere persoon relatief minder energie (energie per kg gewicht) besteed aan het overwinnen van de weerstand dan bij de lichtere en blijft er meer voor versnellen over.

Zwaartekracht zal winnen, de zwaardere man moet wel een hele grote bierbuik hebben om er voor de zorgen dat luchtweerstand hem afremd :P

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100