Is water brandbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je batterijen in water legt, en dit zo enige tijd laat staan kan water branden. Zie ook YouTube voor filmpjes.

Nee, water is niet brandbaar zolang er geen brandbare vloeistof erop drijft.

Bij zeer ernstige branden (metaalbrand) waarbij de temperatuur zéér hoog oploopt mag er niet met water worden geblust omdat het water zich gaat ontleden in watestof en zurstof. Dit is een zeer explosief mengsel.

nee, de verbinding h2o (water) kan niet branden, maar zoals eerder geschreven zich wel splitsen in waterstof en zuurstof.

Als water brandbaar zou zijn, gaan we niet met water blussen ^^ water is niet brandbaar. Waterstof is wel zeer brandbaar.

Water is al een verbrandingsproduct en op zichzelf dus niet nog een keer brandbaar. Toegevoegd na 2 minuten: Ieder ander antwoord (dat water brandbaar is, gaat uit van een toevoeging of ontleding, dat was echter volgens mij niet de vraag, dan zou je moeten vragen , kun je het verbrandingsproduct water ook ontleden, daarop zou het antwoord ja zijn. Deze ontledingsproducten zijn dan natuurlijk weer brandbaar.

Volgens Yull Brown wel!

Bronnen:
http://teslalein.helpt.nl/homepage/show/pa...

Volgens mij niet. Waterstof wel, en er kunnen misschien met andere stoffen chemische reacties optreden die het laten branden. Er bestaat een stof dat gaat branden als het met water in aanraking komt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100