De aarde draait om zijn as en is in balans. Is het mogelijk door hoge gebouwen en de aanleg van stuwmeren deze balans te ontregelen.

Wij bouwen steeds hogere gebouwen en enorme massa water in stuwmeren omhoog en dat op plaatsen waar wij dat willen. Ik weet natuurlijk dat er enorme bergen en massieven zijn die veel hoger zijn dan onze betonnen gebouwen maar die zijn al eeuwen oud en hebben de balans niet verstoort of zo gebracht dat dat het balans weer is gevonden. Nu grijpen wij in en als de aardas wat gaat verandereren kan het klimaat ook gaan veranderen de stand t.o.v. de zon zal dan ook veranderen Zo zou het kunnen zijn dat Nederland veel kouder wordt of veel warmer. Want het is toch zo dat de aardas niet op de plaats van de polen uitkomt maar een paar graden er naast. We zijn t.o.v. de hele aarde maar mieren maar mieren kunnen met hun allen grote dingen verrichten niet door hun grote maar wel door hun aantal en nijverige arbeid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is al vastgesteld dat stuwmeren een weliswaar klein maar toch meetbaar effect hebben op de aardrotatie. Of dit voldoende is om de aarde uit balans te brengen is niet zeker. Er wordt gezegd dat Einstein ooit aan een theorie heeft gewerkt waarbij de de aardkorst als geheel verschuift (dus niet de as die een slag maakt, maar enkel de schil die over de vloeibare magma schuift). Maar hij is nooit tot een conclusie gekomen.

schrodinger, ik denk dat wat je zegt niet helemaal waar is. natuurlijk heeft de aarde in de ruimte geen onder en geen bovenkant maar vergeet niet, we hebben wel degelijk aantrekkingskrachten in de ruimte van andere planeten, natuurlijk zijn deze minimaal maar dat is geen reden om ze buiten te sluiten. :)

kan een mier een vrachtwagen vooruit trekken? ik denk het niet. het is een kwestie van verhoudingen. een mier is te klein, om dat te kunnen doen. en een berg van 10 km hoog en 25 km breed ( de Mount Everest) is veel te klein om de aarde van met een doorsnee van 12 à 15000 km en een omtrek van 40.000 km uit balans te brengen. ook al is ie met veel companen in de himalaya. bovendien aan de andere kant van de wereld zijn er dan weer gebergten, die voor tegenwicht zorgen (Alpen, Rocky Mountains, Andes). een verschil van 1 promille maakt niet zo veel indruk op de grote massa aarde, die gaat daar echt niet van schudden. anders wordt het, als alle gebergten op een hoop worden gegooid en daardoor alle water in de worm van sneeuw en ijs daar verzameld wordt. dan kan er een situatie ontstaan, dat er sprake is van verstoord evenwicht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100