Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe is in Londen het probleem met de brandglastoren (in 2013) opgelost?

In 2013 veroorzaakte een nieuw gebouw in Londen brandschade.

Door de gebogen vorm van de glazen constructie werd zonlicht op de omgeving weerkaatst. Drie parkeerplaatsen zijn toen tijdelijk afgesloten, omdat de hitte onderdelen van de wagen deed wegsmelten.

Een zonnescherm moest de getroffen straat beschermen tijdens de twee uur per dag dat de toren zijn vizier op de omgeving richtte. Op lange termijn zou er een andere oplossing moeten komen.

Welke oplossing is er uiteindelijk gekozen?

Zie ook https://www.ad.nl/bizar/londen-plaatst-zonnescherm-voor-brandglastoren~a9c0754b/.

5 maanden geleden
366

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Het probleem met de walkie-talkie toren (deze is zo genoemd, omdat het eruit ziet als een portofoon) is verholpen door middels van horizontale aluminium platen bevestigd aan het gebouw.

Deze zijn van de 3e t/m 34e verdieping geïnstalleerd. Deze zouden het zonlicht en de daarbij komende warmte moeten opvangen en deze verspreiden. Dit zorgt ervoor dat de warmte en het licht niet meer naar onder weerkaatst
(Lees meer...)
5 maanden geleden
tinus1969
5 maanden geleden
Zie ook https://www.researchgate.net/figure/Photograph-of-a-brise-soleil-being-installed-on-the-Walkie-Talkie-building-20_fig10_309136628 en https://www.cityam.com/work-building-walkie-talkie-tower-sunshade-gets-underway/
Antoni
5 maanden geleden
@Endro, dank voor je antwoord, @tinus1969, dank voor de aanvulling met de foto's! Ik las hier https://en.wikipedia.org/wiki/20_Fenchurch_Street dat er in 2014 een 'brise soleil' is geplaatst. Zijn dat de horizontale aluminium platen waar je over schrijft, @Endro?
tinus1969
5 maanden geleden
https://www.flickr.com/photos/rogersg/16025744712
tinus1969
5 maanden geleden
@Antoni, ja dat is een brise soleil in goed Engels.
Antoni
5 maanden geleden
@Endro, veel dank voor je antwoord!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding