Wat is een neutron?

Wat bevat deze element

Weet jij het antwoord?

/2500

Een neutron is een subatomair deeltje zonder elektrische lading dat voorkomt in atoomkernen. Het is opgebouwd uit 3 quarks, namelijk 2 down-quarks en 1 up-quark. Alle atoomkernen op één na bevatten naast een of meer protonen ook een of meer neutronen. De enige uitzondering is 1H (de meest voorkomende vorm van waterstof), waarvan de kern uit alleen één proton bestaat. De massa van het neutron is vrijwel gelijk aan die van het proton (het neutron is iets zwaarder), maar het neutron mist de positieve lading van het proton.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Neutron

een neutron is een onderdeel van een element. er zijn 3 onderdelen, genaamd een proton, elektron en neutron. de lading van een proton proton is positief, een elektron is negatief en een neutron is neutraal. omdat er vaak in een element meer dan 1 elektron of proton is, en door de grootte van een element, zitten vaak 2 of meer elektronen of protonen te dicht bij elkaar en stoten elkaar af. de neutron werkt dan als een soort lijm om ze toch bij elkaar te houden.

Een atoomkern is opgebouwd uit protonen en neutronen (met uitzondering van waterstof, waarbij de kern uit 1 proton bestaat). Protonen zijn de positief geladen deeltjes, neutronen hebben een neutrale lading en en zijn een soort van buffer tussen de protonen die elkaar afstoten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100