Zal de aarde ooit stoppen met draaien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk echt niet dat jij bang hoeft te zijn dat de aarde zal stoppen met draaien! De aarde gaat inderdaad steeds langzamer draaien. Ook draaid de maan van de aarde af. Ik heb wel eens een documentaire gezien die de gevolgen liet zien als de maan steeds verder van de aarde af ging. Je zag daarin alle gevolgen op de aarde, alleen ik weet niet meer of de aarde in die documentaire ook stopte met draaien. Maar tegen de tijd dat de aarde ook maar in de buurt zou zijn is de zon allang geïmplodeerd en is alles wat we nu kennen toch wel vergaan. Maar dan praat je ook over tijdschalen waarvan je je niks kan voorstellen! Weetje wel wat 10 jaar is voor je leven? Veel! En op 1.000 jaar is 10 jaar echt helemaal te verwaarlozen. Je kunt je er niet bij voorstellen hoelang een millenium zou duren. Moet je eens nagaan als je die tijd zo lang die je je niet kunt voorstellen nog eens met zichzelf vermenigdvuldigd, dan nog kom je niet in de buurt van een tijd die er nodig is om een dag een minuut langer te maken. En wie weet, misschien is onze technologie wel zo geavanceerd tegen die tijd dat we iets kunnen doen tegen het stoppen van de aarddraaiing. Je weet maar nooit! 30 jaar geleden hadden ze je compleet voor gek verklaard als je er mee aan kwam zetten dat je een plastic doosje openklapt en daar films op kunt kijken, mee kunt videochatten over de hele wereld op kunt gamen en typen en alles ook nog op accu. Dus verklaar me ook niet voor gek als ik zeg dat we dan misschien wel op een andere planeet kunnen wonen! Of misschien is de mensheid dan wel uitgestorven door een gigantische natuurramp of ziektes. Het beste antwoord is eigenlijk gewoon 'je weet het niet . Je weet het ook niet. ALLES wat je over de toekomst kunt zeggen is slechts speculatie en kan pas vastgesteld worden indien de toekomendetijd en het heden kruist. (*op de dingen als, ik zal ooit overlijden na gelaten dan)

Waarschijnlijk niet, al miljarden jaren blijft de aarde op hetzelfde tempo ronddraaien. Ook als er een enorme meteoor op de aarde stort, zal de aarde niet stoppen met draaien. Stel dat de aarde weleens stopt met draaien, dan zullen de gevolgen verschrikkelijk zijn: het klimaat raakt in de war, het wordt tientallen graden warm in de winter en over de hele wereld zullen orkanen, zeestormen en andere milieurampen ontstaan. Toegevoegd na 57 seconden: Dus de komende tientallen miljarden jaren blijft de aarde rustig doordraaien.

Nee de aarde zal nooit stoppen met draaien. De aarde gaat wel LANGZAMER draaien. Elke 100.000 jaar duurt een dag 2 seconde langer. dus in theorie zou de Aarde over miljarden jaren stil komen te staan maar dan is de Zon al ontploft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100