Zou het theoretisch mogelijk kunnen zijn om in een vacuümruimte een zwaartekrachtsveld te genereren?

Deze vraag stel ik om te kunnen verklaren hoe er in de (bijgevoegde) video van de Nederlandse Astronaut André Kuipers (Die op het moment van de opname van de betreffende Video in het ISS gewichtloosheid ervoer) een knop viel die André Kuipers op dat moment omzette en hoe het dan kan dat die knop "Recht" naar beneden viel op de grond? (Terwijl die knop in die omstandigheden had moeten blijven zweven op het punt waarop hij afbrak.).
Daarnaast: Als de knop afbrak op een punt waar er rondom magneten zijn geïnstalleerd - Zou het dan niet logischer zijn dat de knop op zeer korte afstand al zou zijn aangetrokken door een magneet dan 1 á 2 meter van de bodem?
Ik kan het niet verklaren aan de hand van natuurkunde.
Het lijkt er op dat André Kuipers ( In het ISS - Gewichtloos) een knop omzet en dat die knop (Ongehinderd, Recht) naar beneden valt.
Terwijl die knop in gewichtloosheid had moeten blijven zweven inplaats van vallen.
Om te kunnen overtuigen dat de video in de ruimte, in gewichtloosheid is opgenomen: is het mogelijk om
In de ruimte een zwaartekracht veld te genereren?$

Weet jij het antwoord?

/2500

Op het ISS is het niet ontworpen, maar men zou een centrifuge ring kunnen ontwerpen die met een bepaalde (hoek)snelheid ronddraait, zodat er een aardse G-kracht (d.i. 1G) optreedt. F = mv^2/r Waarbij, F = kracht in N m = massa in kg v = baansnelheid in m/s r = straal in m De gewenste kracht dan 9,81 N per KG, dus: 9,81(1G) = 1m • v^2/r, te vereenvoudigen naar 9,81 = v^2/r, laten we zeggen dat de straal een riante 3 meter is, dus, 9,81 = v^2/3 dan, 29,43 = v^2, v is dan 5,43 m/s of ong. 20 km/u bij een straal van 3 meter. Door deze truck kan er een kunstmatige kracht men strict gezien hetzelfde effect(maar niet hetzelfde) als zwaartekracht nagebootst worden.

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Middelpunt...

Strikt genomen is het heel gemakkelijk om een zwaartekrachtveld in het vacuum van de ruimte te maken. Om een veld vergelijkbaar met de aarde te maken, is simpelweg een planeet nodig met dezelfde massa als dat van de aarde. Dat is alles. Maar kunnen we het ook "artificieel". Ja, dat kan, aan de hand van rotatie. Je kan een ring maken die met een bepaalde snelheid rond draait, vergelijkbaar met een emmer met water die je ronddraait. Het water valt er dan niet uit. Het "plakt" aan de bodem vast. Verder kan je "zwaartekracht" simuleren door bijvoorbeeld af te remmen. Als je net zo hard "remt" in de ruimte als dat er hier zwaartekracht is, voel je als mens het verschil niet (mits je apparaat dat afremt daar op gemaakt is, als je met je neus ineens in de cockpit zit, valt het wel weer op). Verder zijn er geen manieren om vanuit het niets zwaartekracht te maken (zoals aritifical gravity in Star Trek).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100