Kan er een warmtepomp worden gemaakt die werkt als een absorptiekoelkast, maar dan op waterstofgas?

Het verbranden van waterstof in een cv-ketel geeft max. bijna 100% rendement. Een moderne warmtepomp op stroom heeft wel 400% rendement. Maar wat als een warmtepomp met zijn hoge rendement direct op de warmte van een waterstofvlam werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal gesproken kan je nooit meer rendement halen dan 100%. Je kan er namelijk niet meer energie uithalen als wat je erin stopt. (Wet van behoud van energie). Als je waterstof verbrandt heb je gezien vanuit die waterstof een zeer hoog rendement, maar je vergeet, dat waterstof met een erg laag rendement wordt geproduceerd met (veel) elektriciteit. Een warmtepomp draait op elektriciteit en het zogenaamde hoge rendement van 400% komt omdat er veel warmte (de extra energie dus) uit lucht, grondwater of op grote diepte wordt bijgehaald. Die warmtepomp kan je NIET aansturen door verbranding van waterstof.

Waterstof wordt veel te heet, om zijn warmte direct af te geven aan een warmtepomp. ( Je zou wel de rest warmte nog kunnen gebruiken van de afvoer, als het niet te heet is. ) En het koelmiddel van warmtepompen hebben een thermische limit. (koelmiddel nummer ) [boiling point] {critical temperature celsius} (R32) [ -52 graden celsius ] { 76 graden celsius } (R134a) [ -26 graden celsius ] { 101 graden celsius } (R290) [ -46 graden celsius ] { 96 graden celsius } (R410A) [ -51 graden celsius ] { 70 graden celsius } kijk hier voor meer koelmiddelen info: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_refrigerants elder161 snapt helaas niks van warmtepompen, daar heb ik wel eens een discussie mee gehad. En die kwam toen ook met de (Wet van behoud van energie). hij heeft er een punt mee die waar is. Maar toch kun je van 100% meer maken Eigenlijk creëert een warmtepomp geen warmte of kou. Die verplaats 4 kw warmte uit de lucht van buiten naar binnen, met 1 kwh stroom verbruik. ( maar dat snappen de meeste het nog steeds niet. ) Laten we het is anders uitleggen bijvoorbeeld met een personen Auto. Auto = Warmtepomp Benzine = Stroom verbruik Persoon = Warmte bron (lucht/water/bodem/grond) Aantal personen in de auto = De C.O.P. Waarde van warmtepomp Maximaal Tank benzine van de auto = Wet van behoud van energie Als er maar 1 persoon met de auto ergens naar toe rijd, dan heeft de auto minder rendement, dan met de dezelfde benzine tank met 4 personen in de auto. ( en dan haal je 400% uit 100% ) Snap je het ?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100