Hoe kan er 0- en 1-dimensionaal bestaan als alles hoogte,lengte en breedte heeft?

1-dimensionaal is een lijn. Maar als ik een lijn trek op papier dan heeft dit altijd een lengte, breedte en een hoogte dus het is 3-dimensionaal... Ditzelfde geldt voor 0-dimensionaal, als ik een stip zet, heeft het een lengte,breedte en hoogte. Hoe klein deze drie ook zijn, het is er...
Dus hoezo wordt dit niet 3-dimensionaal genoemd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, in theorie heb je gelijk, maar om deze figuren (dus de lijn en de stip) te kunnen (laten) zien en op een begrijpelijke manier te kunnen spreken over de vormen met deze dimensies, geven we ze aan met een zichtbare lijn en stip. Een "echte" lijn en "echte" stip zijn onzichtbaar. We hebben echter met zijn allen afgesproken om omwille van het argument ervan uit te gaan dat een (zichtbare) lijn eendimensionaal is en een (zichtbare) stip nuldimensionaal. Overigens wordt een stip in de wiskunde en de natuurkunde meestal met het begrip "punt" aangeduid.

Zoals je een bol kunt afbeelden op een plat vlak, kun je een lijn en een punt 3d weer geven. Wij leven in een 3d wereld, maar wij kunnen ons voorstellen zoals het een 2d of 1d wereld zou zijn. Maar volledig begrijpen is lastig. Wat is een punt een zeer kleine bol of een zeer kleine kubus. Meeste mensen zien een punt als een rond iets. Maar het kan ook een pixel zijn en deze is vierkant. Maar dat is puur onze vertaling van een punt. Conclusie er zijn (denkbeeldige) meetkundige figuren die geen hoogte, lengte of breedte heeft. Maar om deze voor te stellen in de 3d wereld worden dit een hoogte, lengte en breedte gegeven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100