Is dit mogelijk een efficiente manier van het opwekken van zonne-energie? (zie uitleg en foto)

Ik ben geen expert maar natuurkunde interesseert me enorm. Ik heb iets bedacht, waarbij ik graag feedback ontvang. Het is een losse tekening dus let niet op de afmetingen.:)

Tegenwoordig zijn er zonnecelen die maar liefst 46% energie uit licht halen. Echter zijn geavanceerde zonnecellen ontzettend duur en niet bedoeld voor commercieel gebruik.

Het is bekend dat een loep het licht van zijn oppervlak kan centreren naar het middelpunt. Dit kan het mogelijk maken om meer energie uit licht te halen zonder dat hier meer van die ontzettend dure zonnecellen voor nodig zijn. In mijn ontwerp (zie foto) is het de bedoeling dat de loep optimaal meedraait met de zon. Dit aan de hand van cilinders, die op afgestemde wijze gevuld worden met water met behulp van druk, dat het verbruik van elektriciteit moet minimaliseren.

Ik heb een paar vragen;

-Is het mogelijk om met minimaal elektriciteitsverbruik de loep optimaal te doen draaien aan de hand van afgemeten waterdoseringen in de cilinders en kan de druk die het water vervoert (via slangen) continu hergebruikt worden zonder dat dit 'aangevuld' moet worden? Oftewel: is dit efficient, of hebben jullie nog alternatieven?

-Is bij de gecentreerde lichtstraal Hohlraum-techniek toepasbaar? zie deze link: https://www.scientias.nl/wetenschap-ontdekt-hoe-materie-uit-licht-kunnen-maken/

Foto;

1: De loep
2: Lichtontvanger
3: High-tech cellen/Nanotechnologie/Holhraum techniek?
4: Loepdrager
5: Cilinder
6: Houder
7: Ground station

Thoughts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat jij wilt bestaat in essentie al in de woestijn van Nevada, het wekt elektrische energie met een tussenvorm, namelijk dat spiegels het licht focussen op een cylinder gevuld met olie, met deze verhitte olie wordt stoom opgewekt die op haar beurt een generator aandrijft. Jouw manier van licht focussen om op voltaïsche cellen meer spanning per cm² te krijgen wordt al beproefd door IBM(mini fresnel lenzen), echter met gefocusseerd licht komt ook veel hitte kijken, en hoe dissipeer je dat? juist! met koeling! Maar hoe voed dat je nu weer? Met de spanning die je zojuist hebt opgewekt. De yield die je met gefocusseerd licht krijgt is tot dit moment niet idioot groot, ik denk daarom dat er voor alternatieven gekozen is zoals die verhitting met olie/omzetting naar stoom -> elektriciteit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100