Waarom is de Airbus van Afriqiyah Airways 8U 771 in zoveel brokstukken uiteen gebroken?

Allereerst mijn uiterste medeleven voor hen die persoonlijk betrokken zijn bij dit gruwelijke ongeval.

Maar was het een ongeval? Wat betekent het als het een falend luchtafweergeschut was?

Wat bij mij overheerst is de paradoxale manier waarop informatie naar buiten komt. De beelden kloppen niet bij het verhaal.

Ik weet en begrijp dat deze vraag speculatie gevoelig is op het politieke vlak. Ik wil iedereen daarom vragen om op de technische inhoud te antwoorden. De beelden staan ons allen ter beschikking.

Aan de moderatoren zou ik willen vragen om deze vraag het respect te geven die Robin of Ruben steun en moed zal geven. Dat hij weet dat wij hier bezig waren om ons steentje bij te dragen aan de oorzaak van zijn miraculeuze overleving. En hem steun te geven en aan te moedigen om zijn verdriet een plek te kunnen geven door hem te helpen de juiste oorzaak te vinden.

Toegevoegd na 3 uur:
Vliegtuig info door Airbus op de site vrij gegeven :

http://www.airbus.com/crisis/index.html

Toegevoegd na 8 uur:
Volgens de laatste berichten zou het om Ruben van Assouw gaan. Daarnaast wil ik een Wiki toevoegen in mijn volgende bewerking.

Toegevoegd na 8 uur:
http://en.wikipedia.org/wiki/Afriqiyah_Airways_Flight_771

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat zij nu hebben kunnen vaststellen is dat het vliegtuig ongeveer 200 tot300 meter rechts uit de koers was en met hoge snelheid is neergestort vandaar al die brokstukken . Vanavond nog op de tv gezien van een echtpaar dat 2 weken teug met dezelfde maatschappij ook al problemen had met het vliegtuig . Moesten overstappen op een ander vliegtuig omdat het te gevaarlijk werd om met het vliegtuig verder te vliegen .

dat weten ze (nog) niet. Dat gaan ze ongetwijfeld onderzoeken en je, dmv het nieuws, op de hoogte houden.

Na een vliegramp kun je alleen maar speculeren over de oorzaak. Het onderzoek duur minstens een jaar en soms wel jaren. Maar, ik wil best wat speculeren. Het toestel van Turkish Airlines was nog redelijk intact omdat het zeer langzaam vloog en rechtstandig de blubber inzakte. Het toestel van Afriqiyah is in duizenden stukken gebroken en daarmee neemt de kans op overlevenden ernstig af. Ik denk niet dat er op het toestel geschoten is, dat doet zelfs een dictatuur als Libië niet bij een burgervliegveld met toestellen met Libische inzittenden. Wat je zo ziet in de schaarse film- en fotobeelden is een sterk gedefragmenteerd toestel. Dat wijst op een impact met hoge snelheid. Maar er is iets anders. Het staartstuk ligt omgekeerd aan de vliegrichting. Dat zou kunnen wijzen op een 'cart wheel'. Bij zo een radslag raakt een vleugel de grond waarbij het toestel volledig over de volle lengte wordt gedraaid en dan in stukken uiteen spat. De landingsbaan had geen ILS en met de landing om 06:10 lokale tijd hadden de piloten precies de zon recht in de snuffert. Dat, gecombineerd met een zicht van ca. 2000 meter zou het wel eens een enorme pilot-error kunnen zijn. Maar nogmaals, speculaties op dezelfde dag als de ramp hebben weinig zin.

Het vliegtuig is door een aantal woningen en voertuigen heen gevlogen tijdens de daling.Vandaar dat het hele vliegtuig in honderden stukjes uit elkaar gespat is. Heel,heel erg triest allemaal.Bij deze gelijk even de gelegenheid om de slachtoffers te eren.

Het enige wat je tot nu toe kunt concluderen, is dat de snelheid en impact van de landing heel hoog moeten zijn geweest... Het nieuws vanuit Libië is vrij beperkt, en ook de interpretatie hiervan en van de beelden is moeilijk, aangezien we niet weten hoe compleet deze zijn. Maar luchtafweergeschut lijkt mij niet aan de orde... Afriqiya is een nieuwe Libische vliegmaatschappij, en het toestel was nog geen half jaar oud... ze deden hun uiterste best om serieus genomen te worden, en mee te gaan tellen in de vliegwereld, op je eigen vliegtuig met burgers schieten zou wel heel erg in je eigen vingers snijden zijn... We moeten gewoon afwachten wat er uit het technisch onderzoek zal komen...maar ook daarmee wordt het voor de nabestaanden en hun omgeving niet gemakkelijker te accepteren...

Met alle respect voor de slachtoffers,nabestaanden en bekenden van deze verschrikkelijke ramp. Helaas zal deze gebeurtenis de komende drie weken in de media weer nummer 1 zijn. De school van de jongen die het overleefd heeft. De grootmoeder aan het woord. Koppen in de dagbladen.Story.Prive. De bovenstaande vraag zal komende week uitgebreid beantwoord worden. Veel nederlandse deskundige groeperingen van divers pluimage houden ook ons op de hoogte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100