Waren de allereerste telefoons al elektrisch?

De vraag is dan natuurlijk wat een telefoon is. Laten we aannemen dat het een gesprek voeren is via een (koper)draad.

Nu had Antonio Meucci al rond 1840 ontdekte dat stemgeluid via een koperdraad kon worden overgebracht. In 1855, toen zijn vrouw voor een deel verlamd raakte, maakte hij een telefoonsysteem door het hele huis en in een werkplaats vlakbij.

Charles Bourseul opperde in 1854 de mogelijkheid dat spraak zal worden verplaatst met elektriciteit.

Rond 1855 experimenteerde Philipp Reis met de transmissie van geluidsgolven in elektriciteit, zijn apparaat werd evenwel geen succes.

In 1871 had Meucci al patent aangevraagd voor zijn "Sprekende Telegraaf" dat evenwel door Bell werd uiteindelijk werd verkregen.

In 1878 vond Edison een koolmicrofoon uit. Daarmee kon je naar verdere steden bellen.

In Nederland werd in 1881 de eerste openbare telefooncentrale in Amsterdam geopend.

Nu waren de eerste telefoons 1 op 1 in paren met elkaar verbonden. Dus als je met meerdere mensen wilde bellen, had je per persoon een andere telefoon nodig.

Maar dus de eerste telefoons die in één huis werkten of waarbij een verbinding die 1 op 1 was, waren die ook al elektrisch? En hoe ver kon/kun je je daarmee verstaanbaar maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, via een koperdraad kan je alleen informatie overbrengen d.m.v. een stroompje. Nou ja je zou een rechtstreekse draad aan kunnen leggen door een buis en die in morse heen en weer kunnen halen, maar dat wordt nooit echte een telefoongesprek. Toegevoegd na 18 minuten: https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_telephone#Mechanical_Devices De enige uitvindingen die er zijn, die niet elektrisch zijn, zijn inderdaad https://nl.wikipedia.org/wiki/Bliktelefoon en verdere ontwikkelingen daarin, of holle buizen systemen. Toegevoegd na 22 minuten: Door allerlei trucje kon je 800m ver komen met een mechanische telefoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100