Zal een perpetuum mobile het doen in vacuüm?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja en nee . Als jij een bewegende schijf in een magnetisch veld in de ruimte laat draaien in een vacuüm , dan blijft de schijf eeuwig draaien . Iets dat beweegt en geen wrijving ondervindt blijft eeuwig in beweging. Je kunt de energie van de beweging echter niet aftappen , als het object in beweging moet blijven. Nee want de beschrijving van wat ik hierboven aangaf is niet een perpetuum mobile

Ook in vacuum zal een Perpetuum mobile niet kunnen werken. Het probleem is dat nog steeds bewegingen moeten blijven voortbestaan, en die bewegingen zullen ergens een vorm van wrijving teweeg brengen. Denk hierbij aan een as die in een lager draait, of een kabel waaraan een slinger heen en weer gaat (de kabel wordt bij het ophangpunt beurtelings links of rechtsom gebogen, dat is ook wrijving), etc. Als je alle wrijving kunt uitsluiten, dan pas heb je een perpetuum mobile.

Nee, ook in een vacuüm verbreekt een perpetuum mobile de tweede wet van thermodynamica. En als er iets is dat je niet doet, dan is het wel het verbreken van de tweede wet van thermodynamica. Er zal ten alle tijden energie verloren gaan, zeker wanneer je het apparaat zou willen gebruiken voor energiewinning.

Het is voor mij gissen, maar ik denk het wel en ik zal beredeneren waarom ik dat denk: Er is in Vacuum geen weerstand meer van lucht. Weerstand van lucht lijkt mij een legitieme reden dat een perpetuum mobile het onder normale omstandigheden niet doet. Dus als je lucht weglaat, maar je laat de zwaartekracht niet weg heb je volgens mij een zeer aardige kans dat het werkt op aarde. (Of je nu een eeuwige en gratis vorm van groene energie hebt uitgevonden is nog maar de vraag- daar kan dus een nieuwe vraag voor geopend worden)

Een lichaam dat in een vacuüm om zijn eigen as draait en geen enkele invloed ondervind van andere lichamen (we hebben het nu over een zuiver hypothetisch vacuüm in een verder leeg universum) zal eindeloos met dezelfde snelheid blijven bewegen. Een perpetuüm mobilé, dus. Toegevoegd na 1 minuut: In sommige theoriën kun je ons eigen universum beschouwen als een perpetuüm mobilé.

Iets wat niet bestaat zal het overal niet doen,dus ook niet in een vacuüm.

Eeb PM is een denkbeeldig apparaat dat eenmaal in beweging, uit zichzelf blijft bewegen en in staat geacht wordt energie op te wekken uit "niets". De eerste wet op de thermodynamica, vervanger van de oudere wet op behoud van energie, zegt, ondanks dat deze wet al zeer oud is, dat zo'n denkbeeldig apparaat niet mogelijk is. Ook als men zo'n apparaat in een vacuum plaats verandert daar niets aan. De benodigde energie is altijd lager dan de opgewekt energie en dus zal de beweging stoppen. Jammer, anders hadden we het energieprobleem opgelost.

Ingewikkelde vraag, omdat een perpetuum mobile niet bestaat (zie veel andere antwoorde), maar ja, de vraag gaat ervan uit dat het wel bestaat. Goed, dat als waarheidsgegeven aangenomen is het de vraag of het ook werkt in een vacuüm. Volgens mij is dat daarmee afhankelijk geworden van hoe die precies werkt. Dus als het iets van luchtdruk of zo nodig heeft, dan werkt dat niet (die is er immers niet in een vacuüm), maar als het dat niet nodig heeft en dus iets anders gebruikt, bv zwaartekracht, dan zal het ook werken in een vacuüm.

Het perpetuum mobile is een fictie; er is nog nooit een opstelling verzonnen, waar je maar 1 keer energie in hoeft te stoppen en daarna nooit meer. Het werkt dus sowieso niet; ook niet in een vacuum.

nee een perpetuum mobile is onmogelijk

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100