Hoe komen deze witte bollen op de foto?

Op een avond in januari maakte mijn vader een foto van zijn achtertuintje tijdens een sneeuwbui.
Na het afdrukken ontdekten we veel onverklaarbare witte bollen die veel te groot zijn om sneeuw te zijn. Maar wat is het wel?
Is hier een natuurlijke verklaring voor?

Hij gebruikte een fototoestel met fotorolletje (ASA200) en automatische flitser.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

er wordt beweerd dat ze orbs heten en dat ze eigenlijk geesten zijn...of in ieder geval overledenen... Ik heb ook een keer gelezen dat het stofdeeltjes zijn die we zien...dat het alleen door digitale cameras komt die de orbs zouden weerkaatsen klopt niet , want ik ben zelf in het bezit van vroegere fotos van mijn kinderen waar ook deze dingen opstaan...dus ja ik denk zelf ook dat het wel met stofdeeltjes heeft te maken...die door het licht van de camera misschien ofzo duidelijker worden weergegeven...

Bronnen:
eigen mening

Orbs. Geen geesten. Toegevoegd na 1 minuut: Er zijn twee verschillende denkwijzen omtrent het ontstaan van orbs op foto's. De eerste: De eerste denkwijze bekijkt het als een heel duidelijk gevolg van een flits reactie op stofdeeltjes, insecten of vochtdruppels in de lucht die voor de camera komen. Het zijn dus natuurlijke oorzaken die voor de vertekening van de foto zorgen. Dit verschijnsel komt vooral voor bij camera's met ingebouwde flitser, doordat de flitser dicht bij de lens zit. Een tweede denkwijze: De tweede denkwijze is totaal tegenovergesteld; de "orbs" zijn een paranormaal verschijnsel en niet van natuurlijke oorzaak. Sommigen beweren dat orbs enkel op een bepaalde plek verschijnen, of aangetrokken worden door menselijke activiteiten (zeker als deze activiteiten rond kinderen draaien). Op publieke plaatsen, overal waar mensen foto's kunnen nemen zouden dus orbs verschijnen. De mening is al fel verzwakt dat men enkel orb-foto's kan nemen in verlaten huizen (spookhuizen), toch zijn er strekkingen die beweren dat "orbs" eigenlijk toestellen zijn van vreemde wezens die het menselijk gedrag observeren.

Het is toch sneeuw. Omdat je camera scherp stelt op verderafgelegen objecten, wordt alle sneeuw die dichtbij is, onscherp. En dat zie je dan als een 'orb'. Op andere foto's zie je ook wel eens 'orbs', dat zijn dan stofjes die heel dicht bij de camera zweefden. Voeg hier uw twighlightzone-muziekje in....

Die witte bollen zijn sneeuwvlokjes die onduidelijk zijn weergegeven omdat de camera "gefocused"was op een verder doel! in combinatie met de flitser geeft dit een vertekend beeld van de sneeuwvlokjes!

Dat zijn hele kleine stofdeeltjes of inderdaad sneeuwvlokjes (maar dan wel HELE kleine) die op een afstand van de lens zweven waardoor ze nooit scherp in beeld komen, maar grote wazige vlekken vormen. Het is een in wezen ongewenst lichteffect dat in elke basis-cursus fotografie aan bod komt. Het heeft te maken met de brandpuntsafstand van de lens en de afstand van de stofdeeltjes tot die zelfde lens. In elk geval is het een vloslagen normaal en natuurlijk verschijnsel. Laat je niet gek maken met verhalen over 'orbs' en zwevende geesten en dergelijke. Er zijn meer dan genoeg onverklaarbare zaken voor wie er graag in wil geloven, maar orbs is daar beslist niet één van.

Bronnen:
http://www.skepsis.nl/orbs.html

Sneeuwvlokken reflecteren licht en ze bewegen. Dat maakt dat ze groter lijken en onscherp zijn.

Waarschijnlijk zijn het sporen van een sneeuwpop in de buurt. Sneeuwpoppen laten sporen los (vergelijkbaar met paddestoelen); in de buurt ontstaan dan vaak nieuwe sneeuwpoppen. De sporen zijn rond en variëren vaak in grootte, ze zijn enigszins doorzichtig en reflecteren licht waardoor hun precieze vorm moeilijk is vast te leggen. De wetenschap bestrijdt het bestaan van deze sporen, maar dat komt vooral omdat wetenschappelijke onderzoeksteams pas zijn geformeerd als de poppen al zijn gesmolten.

spettertjes op de lens van je camera.

Reactie. Vieze lens. Antwoord. Vieze lens.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100