hoe moet je de snelheid berekenen ?

bv Demba moet van zijn mama naar de winkel fietsen vor melk De winkel bevindt zich 4km van zijn huis . hij fietst er 15 minuten over bereken zijn snelheid . iemand die mij kan helpen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Demba fietst 4 km in 15 minuten. 15 minuten is één vierde deel van een uur. 4*4=16. Demba fietst dus 16 km/u. De truc is om de tijd zó om te rekenen dat je op één uur uit komt (in dit geval dus keer 4). Deze zelfde berekening voer je dan uit op de afgelegde afstand. Nog een voorbeeld: Als je in 2.5 uur 50 km hebt afgelegd, wat is dan je snelheid? Eerst reken je 2.5 om naar 1; dit doe je door eerst door 5 te delen (waardoor je op een halfuur uitkomt) en dan te vermenigvuldigen met 2 (2*0.5=1). Deze zelfde berekening voer je dan uit op de afstand: 50/5=10 en 10*2=20. Je snelheid is dus 20km per uur. Ik hoop dat het nu (een beetje) duidelijker is!

Daar is een formule voor: snelheid = afstand / tijd. Als je de snelheid in km/uur wil hebben, moet je afstand in km doen, en tijd in uren Toegevoegd na 59 seconden: Zo krijg je: Snelheid = 4/0,25 = 16 km/uur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100