Kan licht schaduw geven ?

Goedeavond mensen van goeievraag,

Mijn vraag klinkt best simpel, maar misschien is het onduidelijk wat ik bedoel.

Om uit te leggen wat ik bedoel heb ik het beschreven in mijn voorbeeld.

Hier volgt het voorbeeld:

Toen ik jong was kocht ik een laserlampje in een winkel vlak bij mijn huis. Het heeft sindsdien altijd in mijn kast gelegen en ik was en beetje verdrietig dat ik er nooit wat leuks mee heb gedaan.

Op een dag was ik het zat, ik was over mijn laserlamp heen en besloot het weg te gooien. Ik loop naar de prullenbak op mijn balkon en open de deksel. De zon schijnt op de muur van mijn balkon. Op dat moment krijg ik een idee en besluit ik het uit te voeren.

Ik heb de laserlamp in mijn rechterhand, ik zie de schaduw van mijn hand en laserlamp op de muur. Ik richt de laserlamp naast mijn muur omhoog. Vol spanning druk ik het knopje om de laserlamp aan te zetten in.

Tot mijn verbazing zie ik wel de schaduw van de laserlamp zelf maar zie ik geen schaduw van het licht wat er uit komt.

Hoe is dit mogelijk ?

Ik hoop dat dit voorbeeld mijn vraag wat duidelijker gemaakt heeft.

Alvast bedankt en een fijne dag,

Groetjes Con.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een lichtstraal zal een andere lichtstraal niet tegenhouden. Vergelijk het maar met een bak met water, waar een reeks golven een kant op gaat. Wanneer je een andere golf in een andere richting opwekt, zal deze de eerste golf passeren, met in het kruispunt wellicht wat opmerkelijke interferentie.

licht geeft een soort energie die door moleculen heen gaan. er tussen door. pas als het op een vaste stof komt zie je licht. licht en licht gaan door elkaar heen omdat het geen vaste stof is. vandaar dat het tussen moleculen door gaat. ik hoop dat dit heeft geholpen.

Licht uit een laser is zowel een deeltje als energie. Nu kan de ene foton zo heet een lichtdeeltje een ander foton uitdoven. Dit klinkt gek en het is ook bijzonder. Licht is zowel een deeltje als een golf. En als twee golven elkaar passeren dan gebeurt er iets bijzonders dan worden die golven bij elkaar op geteld. En als de top en het dal op het zelfde moment op dezelfde plek en tijd zijn dan heffen ze elkaar op. Dat zie je als een schaduw. Maar alleen het dezelfde kleur (frequentie), richting en sterkte heeft. En dan moet ze ook nog tegenstelde fase zijn. Nu heeft een laser maar een kleur, maar de zon heeft alle kleuren van de regenboog. Dus een laserstraal geeft geen schaduw in het licht van de zon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100