Met alle vervuiling in de atmosfeer vraag ik me af of het bv 100.000 jaar geleden de buitenlucht anders heeft geroken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zelfs 50 jaar geleden rook het anders. Het is misschien raar om te vertellen. Ik weet nog goed dat ik als kind door de straat liep en bewust rook hoe het rook, als je begrijpt wat ik bedoel. Ik zie mezelf als het ware daar nog staan. Het was een frisse, zonnige geur. Er was verder niemand op straat. En het was een raar moment, want waarom doet een kind dat. Ik herinner me die geur nog precies, ook zo gek. Die was dus heel anders dan nu. En 100000 jaar geleden rook het vast heel anders op aarde. Moet, veel meer bomen. Ik was een keer in Polen, in een gebied met veel luchtvervuilende industrie (we waren er met een dorpsuitwisseling). Ik kon het niet meer uithouden en dacht dat ik stikte en heb me naar een stukje bos laten brengen. We zijn onszelf aan het verstikken. Ik heb een kleine tuin, er staan 11 bomen in. Maar: ik rijd ook auto, en doe verder ook gewoon allerlei luchtvervuilende dingen net als iedereen.

Het verschil tussen toen, en de steden van nu, denk ik zeker dat er een ander geurtje hing, maar als je nu in het bos loopt, of toen, denk ik dat er niet veel verschil in zit.

jazeker, maar het verschil is moeilijk te vergelijken, want zij weten niet hoe het nu ruikt en wij niet hoe het toen rook. Misschien dat er meer zwavel in de lucht zat omdat er meer actieve vulkanen waren, of er was niets te ruiken want er was toen volgens mij ongeveer ook een ijstijd gaande.

De aarde was toen grotendeels bos, daardoor denk ik dat men een bosgeur waarnam,tenminste als het grootste deel naaldbomen waren. Maar misschien hadden wij een zuidelijker klimaat, dan waren het meer loofbomen, en hadden we geen dennen of sparrengeur. In elk geval stonk het er nog niet naar mest,zoals nu af en toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100