Waarom gebruiken we trichloorazijnzuur samen met ponceau -S?

Ik heb een proef opstelling gevonden waarbij we eiwitten willen meten in melk producten. De kleurstof van ponceau-S is rood (0,08 g/l) en wordt samen met trichloorazijnzuur (30g/l) gebruikt als precipatievloeistof. De kleurstof zal absorberen aan het eiwit om alles duidelijker te maken, maar waarom dan trichloorazijnzuur? Is er een knappe kop die mij uit de brand helpt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Trichloorazijnzuur is een sterk zuur dat volgens bron /wikipedia gebruikt wordt om macromoleculen zoals eiwitten neer te slaan. Nu doen meerdere sterke zuren hetzelfde, maar die reageren waarschijnlijk (ook) met de vetten in de melk. vaak worden testreacties volgens een beproefd voorschrift uitgevoerd. Dit voorschrift wordt soms in de loop van de tijd verbeterd, maar om de resultaten van eerdere metingen met die van nu vergelijkbaar te houden, blijft men vaak zeer lang dezelfde reagentia gebruiken.

Bronnen:
Chemiekaarten 12e editie 1997
http://nl.wikipedia.org/wiki/Trichloorazijnzuur

De trichloorazijnzuur word gebruikt om de eiwitten neer te slaan, waarna de ponceau-S aan de eiwitten kan binden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100