Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Welke voltage gebruik je bij het berekenen van het vermogen van een adapter, de 230 volt aansluiting of het getransformeerde voltage?

De berekening is volt x ampere = watt, het volgende is bekend: Adapter 230/10 VAC, Ca. 5 mA (max. 300 mA). Ik ga uit van het maximale ampere gebruik. Echter welk voltage moet gebruikt worden voor het berekenen van het vermogen? Ik neem aan dat de 10V de getransformeerde voltage is van de adapter (omvormer) - of is dit de output?

Dus wordt het dan 10 x 300mA of 230 x 300mA?

Bij voorbaat dank!

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
4.6K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Hier wordt de uitgaande stroom bedoeld. Als je dan een berekening wilt maken is het 10 x 300 mA= 3000mW = 3 Watt.
(Lees meer...)
jc54
9 jaar geleden
Je hebt het over het MAXIMALE vermogen dat de adapter kan leveren.

Dat is het vermogen voordat de adapter kan leveren voordat 'ie doorbrandt of op een andere manier kapot gaat. Of, wanneer je geluk, hebt het moment dat de beveiligingen in de adapter hun werk gaan doen.

Normaal is het vermogen dat de adapter in gaat gelijk aan het vermogen wat er uit komt (minus wat rendementsverlies) immers een adapter gebruikt noch genereert zelf vermogen.

Wanneer je dus van zowel aan de primaire, als aan de secondaire kant een maximaal vermogen gegeven hebt, of kan berekenen, dan moet je dus uit gaan van de laagste !

Bij een hogere belasting zal het gevraagde vermogen simpelweg niet geleverd worden (door beveiligingen in de adapter), of zal de adapter gewoon stuk gaan.
(Lees meer...)
Ozewiezewozewiezewallakristallix
9 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding