Waarom doet het pijn als ik iets met metaal draag?

Wanneer ik een elastiekje in heb met een metalen stukje eraan krijg ik ontzettende hoofdpijn. Elastiekjes zonder metaal heb ik nergens last van. Het zit niet tussen mijn oren want soms heb ik zo'n hoofdpijn en dan kom ik er later achter dat ik een verkeerd elastiekje in heb.
Ook met armbandjes krijg ik veel pijn aan mijn pols. Met broeken krijg ik last van mijn buik door de knoop, en bij bh's krijg ik pijn in mijn borst door de beugel. het is geen oppervlakkige pijn, de pijn dit dan lokaal heel erg diep.

Ik vind dit allemaal heel erg raar en heb nog nooit zoiets gehoord. Het duurde even voordat ik het echt geloofde maar het blijkt elke keer weer zo te zijn. Ik heb ook op bepaalde plekken waar ik loop dat ik duizelig wordt. Sowieso bij felle tl-lampen of computerruimtes maar ook op sommige plekken midden in de natuur, alsof daar een rare straling hangt.

Op internet kan ik wel wat vinden over duizeligheid door straling maar niets over pijn bij het dragen van metalen. Wie kan dit uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik heb het sterke vermoeden dat je allergisch bent voor sommige metalen. Zelfs chirurgisch staal kan een allergische reactie geven als je voor dat metaal overgevoelig bent. De grootste boosdoener is vaak nikkel die in veel alliages voor komt. Probeer eens zuiver titanium metaaldraad uit, dat geeft -zelfs bij mij- GEEN allergische reacties, vrijwel alle andere metalen doen dat wel, op hooggehalte goud en platina na maar draad van dit materiaal is kostbaar. Mocht je niet aan titaniumdraad kunnen komen , stuur me dan een persoonlijk bericht, uit noodzaak weet ik daar aan te komen. Het kan zijn dat het eerste antwoord (druk op de huid door metaal )de oorzaak is maar de andere klachten wijzen op hoog sensitieve eigenschappen, wat de beleving van een (licht) allergische reactie verergert. Sommige mensen zijn erg gevoelig voor verstoring van het aardmagnetisch veld. Bij vragen van EDDIJST ga ik daar verder op in, wellicht handig om de antwoorden en reacties op zijn vragen eens door te nemen. Het kan zijn dat je daarin vindt wat je zoekt. En neen het is geen aanstellerij of verbeelding, volgens mij.

Omdat door het metalen stukje de spanning op het elastiekje, knoop, armband of bh verhoogd wordt. Bij het elastiekje krijg je het effect dat er aan je haar getrokken wordt. Bij bh's, knopen van broeken en armbanden wordt de druk op het metaal gelegd, waardoor dat metalen stukje in je lichaam gedrukt wordt. Zorg dat je de juiste maten draagt, probeer eens een maatje groter, dan zal de druk verminderen. Bij elastiekjes moet je inderdaad het metalen stukje vermijden, hierdoor kan je haar ook afbreken, dus best voor je haar is dat metaal ook niet. Desnoods doe je een elastiekje zonder metaal om je knoop en haal je dat door het knoopsgat, dat verminderd de druk ook. De armbandjes moet je niet strak meer kopen en de bh, de goede maat kan veel ellende oplossen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100