Hoe bereken je de gravitatieconstante?

oi allemaal,
Voor school heb ik een natuurkunde experiment gedaan met een luchtkussenbaan. Over de baan glijdt een ruiter. Aan de ruiter zit een gewichtje via een katrolletje.en als deze ruiter door 1e lichtpoortje gaat start de tijdmeting en als de ruiter door het tweede lichtpoortje gaat stopt de tijdmeting. De afstand tussen de 2 lichtpoortjes is precies 1 meter.
Het totale gewicht dat op de luchtkussenbaan beweegt is 360,8 gram. de afstand is 1 meter en de tijd is 1.0835 seconde. Nu moet ik met deze gegevens de gravitatieconstante berekenen. Hoe moet dit?moet je dan eerst de versnelling berekenen?en daarna?en met welke formules?
Willen jullie mij helpen want ik snap er echt helemaal niets van

Groetjes knantje

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

OK, die extra gegevens zijn genoeg. Ik verklap het niet allemaal natuurlijk, maar hier het recept: - Je kent de formule voor de eenparig versnelde beweging? Je weet dat hier v(0)=0m/s, en x(t)=1m voor je gemeten t. Daaruit bepaal je de versnelling. - Met F=m*a bepaal je dan de kracht die blijkbaar op het hele gezamenlijk spul heeft gewerkt (d.w.z. alles wat in beweging komt). - Je weet ook op welke gewichtjes allemaal de zwaartekracht inwerkt (d.w.z. alles wat vertikaal beweegt, want de ruiter op de horizontale baan wordt zelf niet rechtstreeks door de zwaartekracht versneld)? - Je weet dus wat de totale versnellende kracht is, door welke massa die kracht geleverd wordt; daaruit vind je g. Sukses!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100