Klopt dit? En hoe berekenen we deze energie? Translatie energie is toch K=1/2 m v^2? Hoe bereken je de snelheid van een jojo? En is de rotatie energie

We hebben op internet gevonden dat een jojo rotatie, translatie en potentiële energie heeft, en dat aan het begin, als je de jojo stilhoudt, de rotatie energie en de translatie energie 0 zijn. De potentiële energie is mgh, en dat als je de jojo laat gaan, deze afneemt, omdat de hoogte afneemt, en dus uiteindelijk 0 is. Ook dat de translatie en rotatie energie maximaal zijn als de jojo zijn laagste punt heeft bereikt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Op het hoogste punt heeft de jojo alleen potentiele energie mgh. Meestal stoot je de jojo dan naar beneden, en geefje hem kinetische energie mee. Als je dat even terzijde laat, kun je concluderen dat: Op het laagste punt is de kinetische energie nul. De jojo staat stil. Alle energie zit dan in de rotatie energie, ter waarde van mgh. Translatie energie bestaat niet. Je bent waarschijnlijk in de war met kinetische energie 1/2 m v^2. Tussen haakjes, je noemt dat K, maar voor energie wordt altijd E gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100