Hoe komt het dat wolken grijs worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

dat komt doordat er slecht weer aan komt zetten

Dan zit er veel vocht in de wolken.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolk#De_kleur_van_wolken

Wolken zien wij als wit als er vanaf onze kant licht op valt, komt het licht van de achterkant dan zien we ze als donker.

Als laatste kan een wolk nog grijs aandoen doordat deze semitransparant is, zodat je door de wolk heen de blauwe hemel ziet. Dit effect doet zich vooral voor bij wolken met weinig waterinhoud of wolken die hoofdzakelijk uit ijskristallen bestaan.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wolk

Wolken kunnen bestaan uit ijs of vloeibaar water. Hoe lager een wolk hangt, hoe hoger de temperatuur, en hoe groter de kans dat hij voor een groot deel bestaat uit waterdruppeltjes. Die druppels hebben een grote dichtheid. Gevolg: de wolk wordt donkerder, want het zonlicht kan moeilijker door de wolk dringen.

Bronnen:
Quest.

Alle tot dusver gegeven antwoorden zijn volgens mij onjuist of op z'n minst niet helemaal juist. Als wolken voldoende licht doorlaten, zien wij ze als wit. Dus: dunne bewolking. Naarmate het wolkendek dikker en dus minder lichtdoorlatend is, worden ze grijs: minder wit. Inderdaad: dikke bewolking kan voorkomen door de genoemde oorzaken. Maar dan zijn er ook meer oorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100