Kunnen mensen een grassprietje namaken?

Mijn stelling is dat leven,zelfs een grassprietje die zichzelf kan reproduceren een wonder is.
Alle leven is een wonder.

Mensen zullen dit nooit in labo's kunnen verwezenlijken.
Wat is jullie zienswijze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Niet zonder de middelen die we van God hebben ontvangen. We kunnen wel klonen, maar we kunnen geen leven geven. Toegevoegd na 2 minuten: Dat geloof ik, en ik geloof ook dat wij daar nooit en te nimmer tot in staat kunnen zijn.

Ja. Mensen kunnen grassprietjes namaken. Ze kunnen het nu nog niet tot leven wekken. Klonen kunnen we wel heel goed. Zeker met grasspriejtes. Of het over bv 100 jaar wel kan is niet duidelijk.

dat weten we niet. maar het kan binnen zovééél jaar misschien wel luken!

en grasprietje is ook een wonder... een vesimpelde defenitie van een wonder is iets wat wij kunnen aanschouwen maar niet zelf maken. nu de clou: nee dat kunnen we niet, aangezien we altijd grondstoffen nodig hebben die er gewoon zijn, en wij niet zelf kunnen maken.

Dat heet klonen. Niet per sé heel ingewikkeld, als je de middelen tot je beschikking hebt. Maar om het nog mooier te maken: De maïs, en de bananen die je in de winkel vindt, zijn NIET in staat henzelf te reproduceren. Deze bestaan enkel en alleen door menselijke interventie. En dit al sinds voor de tijd dat de mens wist hoe evolutie werkte. Onderstaande afbeelding, bijvoorbeeld, is een wilde banaan, die wel in staat is zichzelf voort te planten. Merk op, dat zich hier zaden in de vrucht bevinden, wat je in supermarktbananen over het algemeen niet ziet. Is het geen wonder dat de mens hiertoe in staat is?

mensen kunnen heel veel, en in de toekomst zal dat alleen nog maar meer worden. dat neemt niet weg dat alle leven inderdaad een wonder is. bij dierenmishandeling denk ik het vaak, vernietigen is makkelijk, maar kan je ook een hond (of poes) MAKEN?

Jazeker van 1 willekeurige cel uit een plant kan men een nieuwe plant maken met de eigenschappen van de ouderplant (dit heet weefselkweek of als het een uiterste cel is meristeem), de ene cel heeft alleen geen overlevingskans en is dus niet hetzelfde als een grassprietje, dit word ook commercieel toegepast en nee de mens kan dat niet vanuit het niets ,van niets iets maken is dan ook onmogelijk.

ik denk het wel all gegoogeld?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100