Hoe kan het dat er ineens een brandplek op het deksel van een laptop verschijnt zodat ik verbrand plastic ruik en die plek heet is ?

Ik zat daarnet aan mijn laptop. Links van de mijne staat die van mijn vriendin. Het deksel was dicht. Ineens ruik ik verbrand plastic. Ik kijk rond me of er misschien iets in de fik staat, ik ruik aan mijn computer (of er misschien binnenin iets kortsluiting had of zo), ik denk dan misschien komt het van bij de buren. En dan kijk ik naar de laptop van mijn vriendin en zie ik dus op het gesloten deksel een brandplek, ongeveer een halve cm in doorsnede met in het centrum duidelijk een rond gaatje van ongeveer anderhalve milimeter. Ik voel eraan en het heeft heet. Kort daarna was het al terug afgekoeld. De binnenkant is intact. Ik ben alleen thuis, en ik kan maar niet begrijpen wat dat gaatje kan hebben gebrand in het deksel.

Toegevoegd na 2 minuten:
De laptop stond trouwens niet aan. Er was ook geen zon buiten die via een vergrootglas of zo zou kunnen gebundelde zonnestralen op de laptop werpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat de processor of de batterij oververhit is. Dit kan onder andere voorkomen door een defect van de interne ventilator.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100