Wie kan mij helpen met de raaklijn tekenen (door welk punt moet die en hoe?)

Ik moet de beginsnelheid weten uit deze grafiek; maar hoe teken ik dan de raaklijn? Wie zou mij kunnen helpen... zou echt super zijn.

Toegevoegd na 46 minuten:
en hoe met het zo'n rare knik?

Weet jij het antwoord?

/2500

De raaklijn in het begin van de grafiek is vrijwel gelijk aan de lijn (tussen t=0 en t=3) zelf. De snelheid is dan dus (0,000560-0,000200)/3 = 0,000360/3 = 0,000120 mol CO2 per seconde. Ik heb gegevens gebruikt zoals ik die van de grafiek kon aflezen. Als jij nog de gegevens hebt, waarmee de grafiek is getekend, en als dat andere gegevens zijn, dan moet je die gegevens gebruiken om de som uit te rekenen.

Een raaklijn raakt de grafiek in een bepaald punt. De makkelijkste manier om een raaklijn te tekenen is om er een geodriehoek langs te leggen. Je legt het midden dan in het punt die je wilt hebben en dan kantel je je geo totdat in een heel klein gebiedje rond het punt de grafiek langs je geo loopt. Trek dan de lijn, en je hebt een raaklijn. Bij de raaklijn in het beginpunt tekenen heb je maar één kant om te vergelijken. Bij een grafiek met een rare knik is het tekenen van de raaklijn niet anders. Hier leg je ook je geo langs. Op het hoogste punt in de knik is de raaklijn horizontaal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100