Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Weet iemand een goed bedrijf om te bezoeken in verband met fysica? Ik heb als onderwerp voor m'n eindwerk 'Zwaartekracht'.

In het laatste jaar op school moet ik een eindwerk maken. Mijn eindwerk zal gaan over zwaartekracht. Hiermee heb ik het over valversnelling en de zwaartekracht die huishoudt in ons heelal... Ik kreeg de opdracht om een bedrijfsbezoek te brengen aan een bedrijf dat het best past bij jouw onderwerp, maar ik heb geen flauw idee waar ik een bedrijfsbezoek kan brengen dat te maken heeft met zwaartekracht of fysica? Ik loop al weken te piekeren, heeft iemand van jullie een goed idee?

Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
662
Poet
7 jaar geleden
Mag het ook een universiteit zijn (Radboud universiteit Nijmegen doet hier iets mee):https://www.sron.nl/news/4486-zwaartekrachtsgolvenmeter-lisa-op-knaw-agenda

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Cern in Zwitserland zal wel wat te hoog/ver gegrepen zijn, dus daarom is Nikef misschien wel een goede vervanger.
Nikef houdt zich namelijk ook bezig met zwaartekrachtsgolven en zij kunnen je daar vast wel meer over vertellen.
https://www.nikhef.nl/wetenschap-techniek/astrodeeltjesfysica/zwaartekrachtsgolven/zwaartekrachtsgolfonderzoek-bij-nikhef/

Zie https://www.nikhef.nl/over-nikhef/bezoek-nikhef/rondleidingen/
(Lees meer...)
erotisi
7 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
7 jaar geleden
Heb net de site bekeken, klinkt goed! Bedankt!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding