Is er een boek over antimaterie, donkere materie en donkere energie?

Een boek in Jip en Janneke taal, hoe eenvoudiger, hoe beter. Of een site. Ik heb in Wikipedia wat gelezen, maar ik raak de draad kwijt halfvewege het verhaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Robbert Dijkgraaf heeft een mooi verhaal op internet gezet over de oerknal. Moet je beslist eens bekijken: http://www.youtube.com/watch?v=Rrrg1CZsry8 In onderstaand artikel noemt hij goede populair wetenschappelijke boeken over astronomie: http://www.academischeboekengids.nl/do.php?a=show_visitor_artikel&id=207 Dit is wel een aardig verhaaltje over antimaterie door CERN; ze leggen uit dat terrorisme met antimaterie niet zo praktisch is: http://web.archive.org/web/20090403085132/http://press.web.cern.ch/public/en/Spotlight/SpotlightAandD-en.html Verder zijn er de nodige engelstalige tijdschriften over astronomie. http://www.scientias.nl/astronomie-tijdschriften

Nee, dat kan per definitie niet, omdat de materie an sich al erg ingewikkeld is en nu nog meer theorie dan praktijk is.

Natuurkundigen hebben grote moeite om te verklaren wat ze waarnemen om ons heen. Om 1 en ander te kunnen verklaren hebben ze theorieen ontwikkeld. Deze zijn echter van zo'n ander kaliber dan de wetten zoals wij kennen uit de 'klassieke' natuurkunde, dat zelfs zij moeite hebben 1 en ander te interpreteren. Hierdoor denk ik dat het moeite zal kosten dit alles in Jip en Janneke taal te vinden. Jip en Janneke taal verwijst naar alledaagse zaken om ons heen om duidelijk te maken wat we bedoelen. Bij dit soort natuurkunde ligt dat dus even wat anders..... Er zijn echter wel boeken die alles op een gesimplificeerde manier proberen uit te leggen, maar echt simpel zal het nooit worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100