Hoe kun je zonder chemische middelen te gebruiken koud water ontkalken?

Ik heb een ultrasoon luchtbevochtiger op het oog maar een nadeel van dit type apparaat is de kalk die terecht kom op meubels wanneer het water in de lucht verdampt.

Om dit probleem te voorkomen vraag ik mij af of het water van te voren niet is te ontkalken. Gezien het water in de lucht terecht komt wil ik hier uiteraard geen chemische middelen voor gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn meerdere manieren om aan ontkalkt water te komen. Heb je misschien een condensdroger, of iemand in je kennissen kring die de was droogt in een condensdroger? Het gecondenseerd water bevat geen kalk en is goed geschikt voor in een luchtbevochtiger (of een stoomstrijkijzer). Zelf heb ik voor een duurdere optie gekozen, om in mijn gehele huis ontkalkt water te verkrijgen. Ik heb voor een aquacell waterontharder gekozen, omdat het meerder voordelen heeft, zoals de levensduur van wasmachine, koffiezetapparaat enz. Verder in zacht water ook nog fijner om in te baden, én je hebt veel minder zeep en wasmiddelen nodig. http://www.aquacell-waterontharder.nl/

Er zijn in de handel kalkfilters te koop maar een makkelijkere manier is het water koken, je kunt wat meer geld uitgeven en bij de drogist gedestilleerd water halen. Toegevoegd na 37 minuten: Ben iets belangrijks vergeten, dergelijke apparaten zijn eigenlijk enkel geschikt voor osmose water, is goed koper dan gedestilleerd water. Toegevoegd na 39 minuten: Osmose water kan je ook zelf bereiden, zie link.

Bronnen:
http://www.osmoseapparaat.nl/

Dit kan gedaan worden met harsen, daar zijn kationen en anionen wisselaars voor. Die kunnen water ontharden tot bijna 0° dH. Na verzadiging kunnen die terug actief gemaakt worden door regeneratie. Toegevoegd na 1 minuut: Nog te vermelden is dat u ontkalkt water kunt verkrijgen door het te koken en het condenswater terug op te vangen, dat is dan kalkvrij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100