Hoeveel kilo goud aan trouwring slijt er per jaar?

oftewel: ieder getrouwt stel draagt een trouwring van goud, en dat slijt dus bij iedereen een beetje. Als je dat van iedereen bij elkaar opteld, hoeveel kilo goud zou er dan per jaar slijten?

Toegevoegd na 9 minuten:
ik lees net dat een onderzoeker Georg Steinhauser zijn 5,5 gram zware ring een jaar lang woog, en na één jaar woog hij 6 miligram minder:bron Quest
nu is het alleen nog een kwestie om uit te zoeken hoeveel getrouwde stellen er zijn met een gouden ring van vergelijkbare massa...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitgaande dat 5% van de wereldbevolking een gouden trouwring draagt dan zijn dit 315.000.000 ringen. Als je de cijfers van de antwoordman hier op los laat, dan kom ik op een jaarlijs verlies aan goud van € 29.926.710.

Dat een goudenring slijt is een gegeven, echter het slijt niet hard. Hoeveel kg het op jaarbasis aan slijtsel zal zijn is totaal niet te beantwoorden.

Er slijt feitelijk niks het wordt gewoon weer terug gegeven aan de natuur, dus het volgende kan het gewoon weer delven.

Neem nou de stad Wenen: "In Vienna, a city of some 1.7 million inhabitants, there are approximately 307 000 married couples [32]. Assuming that approximately 60% of them wear a wedding ring (made of 18 carat gold) regularly, the abrasion of 368 400 wedding rings would cause the annual total loss of 2.2 kg 18 carat gold with a value of approximately 35 000 euro (assumption:16 euro per g). Dus daar alleen al ruim twee kilo per jaar. Dus in de hele wereld duizenden kilo's die verdwijnen in het huisstof. Lees het hele onderzoek:

Bronnen:
http://www.goldbulletin.org/assets/file/go...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100