wat krijg je als je groen en rood mengt?

ik had een discussie met iemand , en op internet kon ik het niet vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan krijg je een donkere, op zwart lijkende kleur. Ligt ook aan de kleuren rood en groen die je gebruikt, maar het zal normaliter een donker mengsel worden, donderbruin/zwart.

Bronnen:
http://users.telenet.be/werner.de.wree1/1%...

Als je mengt zoals we kennen met verf (subtractief) krijg je de middelste kleur in het bovenste plaatje. Als je mengt met licht (additief) krijg je geel. De primaire kleuren blijken ook helemaal niet rood-geel-blauw te zijn leerde ik net ook even meteen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Primaire_kleur#Verschillende_kleurmengsystemen

groen is een secundaire kleur, rood een primaire als je deze kleuren mengt krijg je, naarmate meer of minder toevoeging van groen: een gelige kleur meng je meer met rood: dan krijg je meer oranje-bruin probeer het uit, en zie het resultaat. lees ook even dit: De kleurencirkel die in ons logo staat is ontworpen door Johannes Itten. Deze kunstschilder gaf in een schema weer welke kleuren je kon mengen om andere kleuren te maken. Als je goed kijkt zie je in het midden een driehoek. Dat zijn de primaire kleuren: Geel, rood en blauw. Van deze drie kleuren kun je alle andere kleuren maken. Naast het middelste driehoek zie je drie driehoeken die samen een zeshoek vormen. Dit zijn de secundaire kleuren: Oranje, groen en paars. De oranje driehoek ligt tegen geel en rood aan. Dat is bewust gedaan wat als rood en geel mengt krijg je oranje. De groene driehoek ligt tegen het blauwe en het gele vlak aan want als je geel met blauw mengt krijg je groen. De paarse driehoek ligt tegen het blauwe en het rode vlak aan want als je rood met blauw mengt krijg je paars. Je ziet dus dat in de kleurencirkel er logica zit in hoe de kleurencirkel is opgebouwd. Het begint met de primaire kleuren, daarna de secundaire kleuren en de buitenste ring zijn de tertiaire kleuren. De punt van de secundaire kleuren wijst naar een vlak in de buitenste ring. Dat is dezelfde kleur. Aan weerszijden van dat vlak is een lichter variant aan de ene kant en een donkere variant aan de andere kant. Als je goed kijkt zie je dat bijvoorbeeld bij groen het lichtgroene vlak aan de kant van geel zit. Dat is bewust gedaan. Als je geel en blauw mengt krijg je groen. Die je daar extra geel bij dan krijg je lichtgroen. Daarom staat lichtgroen aan de kant van geel. Doe je in plaats van extra geel er extra blauw bij dan krijg je donkergroen. Donkergroen staat aan de kant waar blauw weer staat. Je ziet: de klerencirkel is bewust opgebouwd. Kortom: Primaire kleuren: geel, blauw, rood Secundaire kleuren: oranje, groen, paars Tertiaire kleuren: alle overige mengkleuren die niet primair of secundair zijn.

Bronnen:
http://www.kleurencirkel.net/verschillende...

Groen en rood wordt paars.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100