Hoe werkt de zwaartekracht?

Hoe komt het dat de zwaartekracht voorwerpen aantrekt? Voorwerpen worden in beweging gebracht, zonder dat er een touwtje aan vastzit. Ook gaat de zwaartekracht dwars door voorwerpen heen. Hoe kan dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zwaartekracht is onderdeel van een groter geheel. Strikt gezien word je naar de kern van de aarde getrokken, maar gelukkig houdt de elektromagnetische kracht van de grond (of de vloer) je tegen.

Bronnen:
http://www.pbs.org/wgbh/nova/elegant/

Daar hebben zelfs de knapste koppen geen antwoord op. We weten wel wat de zwaartekracht teweegbrengt, maar niet hoe die precies werkt.

Op deze site lees je er meer over: http://www.hetklokhuis.nl/lees/dossiers/read/dossier_intro.cfm?did=999B53CA-6029-4584-B92FCD5864157BC0

Zwaartekracht is het meest waargenomen fenomeen- gelukkig maar, anders zweefde alle nu- maar het minst begrepen. De koppeling van ruimtetijd en zwaartekracht speelt wel wanneer we met snelheden en massamagnituden werken waar ons lichaam niet geschikt voor is om daar blootgesteld aan te worden, in het dagelijks leven is die invloed alleen meetbaar met buitengewoon gevoelige apparatuur. Plat gezegd openbaren zich voor ons zwaartekracht en ruimtetijd als niet/nauwelijks aan elkaar gerelateerd. Alleen als we naar de de sterren kijken (wo. de zon), dan zien de de afstand als tijd, bij de maan is dat net iets meer dan een seconde. We kijken dan immers in het verleden, letterlijk. Zwaartekracht is de zwakke kernkracht , die inhgerent is aan massa. Met veel moeite wordt nu geprobeerd, het voor de zwaartekracht verantwoordelijke Higgs bosson "zichtbaar" te krijgen. Tot nu toe zien we alleen het effect daarvan. Higgsdeeltjes laten zich extreem moeilijk ontdekken, omdat ze hun eigen tijd-ruimtekromming veroorzaken en mogelijk niet onderhevig zijn aan tijd, zoals wij dat kennen. Ze begeven zich dus in meer dimensies dan wij waar kunnen nemen en dat is een van de grootste problemen. Zonde mij aan esoterisch getinte uitspraken schuldig te willen maken, is een groter (denk)kader nodig dan dat we nu voorhanden hebben om het Higgsdeeltje /de zwaartekracht te begrijpen, of om een situatie te scheppen waardoor wij met onze vier dimensies waarnemingen doen die zich in 11 dimensies bewegen. Derhalve is het probleem niet het vaststellen van het zwaartekrachteffect, maar de aard van de veroorzaker.... Wordt vervolgd.........

De zwaarte kracht bestaat bij de gratie van ee enorme massa atomen die samen een massa van welk soort stof ook vormen.De aarde is eigenlijk een ijzer en rots planeet en wordt bijelkaar gehouden door de minuscule krachten die de atomen en moleculen bij elkaar houden.Als we de hele aarde zouden fijnmalen tot een poeder, zal de onstane poeder wolk toch weer samenklonteren tot een planeet.Een handje vol cement poeder in de ruimte heeft veel te weinig massa om een klein planeetje te worden.

Waarom het werkt is natuurlijk heel moeilijk. Hoé het werkt: Als je twee deeltjes hebt is de zwaartekracht tussen beide: F = G * (m1 * m2) / (r^2) F=kracht (in Newton) G = de universele gravitatie constante m1=gewicht van de ene massa (kg) m2=gewicht van de andere massa (kg) r = de afstand tussen beide (m) Zo kun je het allemaal uitrekenen. Hier op aarde wordt je aangetrokken door alle deeltjes hier op en in aarde. Het blijkt dat je net kan doen alsof al het gewicht zich precies midden in de aarde zit. Dan is hier op aarde G, m1 en r bekend, alleen m2 (jouw gewicht) niet. Dit is hoe je het kunt uitrekenen. Waaróm het zo werkt is een zeer onduidelijk. Ook is al aangetoond dat bij extreem hoge snelheden (richting de lichtsnelheid 300.000km/s) de zaken ander zijn, dan moet je relativiteitstheorie van EInstein e.a. erbij halen. Maar op huis-tuin-en-keuken gebied werkt het zo.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwaartekracht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100