Welk(e) stofje(s) is/zijn verantwoordelijk voor die kenmerkende vislucht van levende vis?

En dan natuurlijk graag de chemische samenstelling...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Levende vis heeft geen specifieke vislucht, maar ruikt naar zee, zeewier, of komkommer bij salmoniden (bv spiering). Snoeken en brasems hebben vaak een vieze lucht, misschien door bacterien in het slijm, maar dat is niet 1 typische lucht en afhankelijk van het water waar de vis vandaan komt. De komkommerlucht (nona 2,6 dienal )heeft een zeer lage detectielimiet. De typische welbekende vislucht is trimethylamine, maar die komt alleen voor bij bedorven vis, die nog wel eetbaar is, maar waar de fijne smaak al af is, zodat je niet meer het verschil tussen een schar, schol of tong kan proeven.

Bronnen:
http://books.google.nl/books?id=jSCFZRB42T...

Dat is ammoniak (NH3).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100