Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (1)

Dat wisselt zou ik zeggen: de vriespuntsdaling van water hangt af van de concentratie opgeloste stof in water. Het maakt niet uit welke stof. Verder maakt het uit of het strooizout klontert of niet, of het stuift bij strooien (max. snelheid van strooiauto kan hoger bij natzout), hechting aan de weg, korrelgrootte, zuiverheid van het zout, milieubelasting en zo zijn er meer factoren. Jouw vraag is dus niet makkelijk te beantwoorden omdat er meerdere factoren meespelen. In de praktijk wordt veel keukenzout met antiklontermiddel gebruikt of (bij voorkeur) natzout. Natzout is strooizout dat voor het strooien nat gemaakt wordt met een bepaalde zoutoplossing.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding