waarom is wiskunde B verplicht als je scheikunde wilt studeren?

Ik zou graag willen weten waarom wiskunde b verplicht is voor middelbare scholieren van vwo die scheikunde willen studeren. Ook zou ik graag willen weten waar dit mee te maken heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij vwo scheikunde heb je inderdaad geen of nauwelijks wiskunde nodig. Maar voor berekeningen aan reactie kinetiek moet je heel veel integraal en dierentiaal verglijkingen kunnen opstellen en oplossen. Om het gedrag van elektronen te voorspellen zijn die vergelijkingen ook nog complex. En dat betekent niet dat e ingewikkeld zijn, maar ook met complexe getallen werken. Op dit moment ken je zelfs nog niet de termen kent die je moet beheersen om universitair scheikunde te studeren. Aan wiskunde A heb je echt totaal niets, en voor de wiskunde B die je voor scheikunde nodig hebt zul je zelfs op de universiteit nog heel hard moeten werken.

Bij scheikunde heb je heel erg veel wiskunde nodig. Dat is de reden dat wiskunde verplicht is. Alle formules, hoeveelheden, etc, is allemaal erg wiskundig en je moet secuur en abstract berekenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100