Ik heb 2 weerstations. Beiden nieuwe.Ze staan naast elkaar. Hoe kan het dat de een de luchtvochtigheid 60% aangeeft en de andere 45%?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dan geeft er een de verkeerde waarder aan.

Het zijn gok ik niet de duurste stations, dus 1 van de 2 is verkeerd afgesteld misschien ook wel allebei maar als je dat wilt weten moet je een dure vochtigheids meter kopen

Hygrometers zijn vaak onnauwkeurig of verkeerd afgesteld. Bij mechanische hygrometers heb je vaak een instelschroefje om ze te ijken, bij elektronische niet. Om erachter te komen of een hygrometer een beetje goed aanwijst moet je een theedoek helemaal nat maken en goed uitwringen. Wikkel de hygrometer in de doek. Doe dat bij kamertemperatuur (ca. 20 graden). Na een uurtje moet ie 100% aanwijzen. Zo niet, dan weet je wat er mis is.

Het kan met nauwkeurigheid te maken hebben, maar de ene kan ook net een iets andere luchtstroom oppiken als de andere (voorkant/achterkant, een streepje zon, tocht achter de kast) Als je ze samen in (bijvoorbeeld) een vrijwel gesloten plastic doos zet moeten ze na een dag of zo dezelfde waarde aangeven. (Let op met dat streepje zon...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100