Is de natuurlijke trilling van alles om ons heen (de aarde dus) 432 Hz?Zo ja kan iemand dit uitleggen of door middel van een wetenschappelijk artikel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee de natuurlijke trilling van de aarde is ongeveer een maal per uur, dus 1/3600 Hz .

Ik heb hiervoor geen wetenschappelijke argumenten gevonden. Ieder materiaal heeft een eigen resonantiefrequentie. Daarnaast trillen/bewegen alle moleculen in stoffen als de temperatuur boven het absolute nulpunt (-273 graden Celcius) is. Deze trillingen zijn allemaal verschillend van frequentie en dat is maar goed ook, anders zou de kosmos uit elkaar resoneren door elkaar versterkende trillingen. 432 Hz is de oude frequentie van de noot A4 in de muziek. Deze nooit wordt nu meestal op 440 Hz gestemd. Een verschil dat nauwelijks hoorbaar is. Het schijnt dat geoefende oren wel kunnen horen als A4 op 432 Hz wordt gestemd en dat de muziek dan prettiger klinkt. Dit is natuurlijk lastig te bewijzen, het is namelijk geen kwestie van alle muziek 8 Hz langzamer te maken, want de toonladders bevatten een logaritmische schaal. De muziek daargelaten zijn de enige argumenten voor 432 Hz als 'kosmische frequentie' allerlei wazige, niet-wetenschappelijke verhalen over chakra's en andere exotische nonsense. Zie de bron voor een redelijk objectief verhaal.

Bronnen:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.as...

In de muziek zijn in de loop van de tijd allerlei waarden gehanteerd voor de standaard-A, die tegenwoordig op 440 Hz staat. Met mystiek -natuurlijke trilling van "alles", en soortgelijke onzin- heeft dat niets te maken. Toegevoegd na 6 dagen: Zie Wikipedia stemtoonhoogte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100