Is het mogelijk energie op een of ander manier in te pakken en via lucht te transporteren ?

Energie in de ruimte opvangen, " dat inpakken " en vervolgens zenden naar de aarde waar weer wordt uigepakt. ( GEEN INGEWIKKELDE TECHNISCHE SYSTEMEN ) HET GAAT PUUR OM HET PRINCIPE !

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Iedereen die naar satelliet-TV kijkt maakt gebruik van dat principe.

Je kunt een hele grote (parabool)spiegel in de ruimte plaatsen en die zonlicht laten weerkaatsen. Daarmee krijg je extra warmte op een bepaalde plaats, dus energie.

Jazeker, dat kan. Er wordt serieus over zulke systemen nagedacht. De prijs en de veiligheid zijn nog de grootste problemen. Het idee is, een paar enorme zonnepanelen in een baan om de aarde te brengen. De baan is dan zodanig, dat ze altijd (of bijna altijd) in de volle zon zweven. Zo wekken ze een hoop elektriciteit op. Die elektriciteit wordt dan naar de aarde gestraald. Op dit moment lijkt de beste methode, microgolfstraling te gebruiken. Als je de juiste frequentie kiest, heb je nauwelijks last van wolken. Die microgolfstraling wordt naar de aarde gestraald, waar een aantal ontvangers de straling opvangen en omzetten in elektriciteit. Een probleem is de prijs: het kost (even uit mijn hoofd) ongeveer 10.000 € per kilo om iets te lanceren. Die enorme zonnepanelen wegen nogal wat, dus het is enorm duur om die naar boven te brengen. Nog een probleem is de veiligheid: wat gebeurt er, als de straal afwijkt, en niet op de ontvangers terechtkomt, maar op een grote stad, zodat er flink wat mensen worden bestraald? Wat gebeurt er met vogels of vliegtuigen die per ongeluk door de straal heenvliegen? Dan is er nog de politiek. Wat zouden wij ervan vinden als Iran, of al zijn het maar de Russen of de Chinezen, een enorm krachtig stralingskanon in een baan om de aarde brengen? Ze kunnen dan wel beloven dat ze die straal alleen maar op hun eigen ontvangers zullen richten om er elektriciteit mee op te wekken, maar hoe betrouwbaar is zo'n belofte? Hoe betrouwbaar zullen andere landen het vinden als Amerika precies zo'n belofte doet? Om een lang antwoord kort te maken: Het antwoord op je vraag is: JA, dat is mogelijk.

Kleine RFID tags werken ook op deze manier. Deze chips hebben geen energie om zelfstandig een zender aan te drijven. Maar wanneer hier een ontvanger bij komt die een signaal uitstuurt geeft dat de rfid tag voldoende energie om een reactie terug te sturen.

Ja , met laser kan dat zelfs vrij simpel. Ook het rendement is gunstig. Het werkt zo, zonnecellen in de ruimte vangen zonlicht, zetten dat om in laserlicht (bv. via electriciteit) en sturen deze energie naar een kleine spiegel op aarde die het weer omzet in energie. Gewoon lichgt opvangen, bundellen en naar de aarde kaatsen wil niet goed, alleen coherent licht kan zonder veel verlies getransporteerd worden in een straal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100