Hoe krijg ik mijn living koeler?

Ik heb mijn dak bijkomend laten isoleren. (plat dak met roofing). Ik heb nu HR dubbel glas. Toch wordt het nog zeer heet hier.
Ik beschik over water uit de grond van 16°. Kan ik daarmee eenvoudig koelen? Op de gevel laten spuiten ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als er toch veel direct zonlicht binnenvalt kun je de ramen met statische inkijkwerende folie beplakken. De folie wordt door de statische lading tegen de ruit gedrukt en kan er dus gemakkelijk weer af als het niet meer nodig is. Ik heb het zelf juist gedaan en het houdt veel warmte buiten.

Je zou het evt op de gevel en dak kunnen spuiten maar dat is wel een beetje zonde van al dat water. Als je geen airco hebt, plantenspuit voldoen met water en door de living al spuitend lopen.

Overdag ramen en gordijnen dichtdoen helpt al een heel stuk... Pas 's avonds luchten, als de temperatuur lager is dan de temperatuur in huis.

Nee, water op de ruiten haalt niets uit. Dat verdampt voor je er erg in hebt. Ook dat "HR dubbel glas" houdt de warmte niet tegen. Gordijnen dicht laten. Zonnewering ( laten installeren.) Ik laat echt alles dicht overdag. Dan is het bij mij binnen een stuk koeler dan buiten. Pas als het in de avond afkoelt, ( wat op dit moment nauwelijks het geval is) dan zet ik alles tegen elkaar open om door te waaien. Maar bij echt extreme temperaturen is het warm. Punt. Hoofd en polsen koel houden!

Warmte ingang; via gevel (maar dan binnengevel warm in avond en koel overdag) via ramen enz. Voor gevel o.a. Spouw, juiste materialen en voor ramen idd juiste soort (meestal gaat het om warmte binnen houden wat ook dus voor buiten betreft) en zonwering enz. Warme lucht stijgt op=dak isolatie houdt ontwikkelde/geimporteerde warmte tegen. Een oplossing daarvoor is warmte afvoer = door Juiste lucht ventilatie. Daarbij kun je een warmte terugwin unit gebruiken die in winter koelt en zomers warmte binnen Houdt. Grondwater van 16 graden! Is best aan de hoge kant! Door warmte opslag zorg je voor een lage en hoge bron. De techniek van toepassen van een warmtepomp is nu in 2012 a 2013 beste oplossing. Ik ben erg benieuwd waarvoor je nu je grondwater gebruikt. Als die terug de grond in gaat, waarom heb je een warmte pomp niet willen gebruiken!?

Met een verrijdbare airco en gordijnen en deuren dicht (warme aircolucht direct naar buiten afvoeren) werkt heel goed. Ook alleen al ontvochtigen (ook met de airco te doen is het binnen leefbaarder, we ervaren warmte pas als hinderlijk als de luchtvochtigheid zo hoog is dat zweet niet verdampt. Dit voorkom je door vocht uit de warme ruimte te onttrekken. Het lijkt bizar maar de kamer wordt warmer door een airco in onvochtiging-stand en toch wordt het behaaglijker omdat je kunt transpireren en dus je eigen warmte beter kwijt kunt. Toegevoegd na 11 minuten: Ventileren geeft alleen verkoeling als de lucht niet te vochtig is, anders is het middel erger dan de kwaal. Wij passen ontvochtiging to en dat gaat prima, per dag trekken we bakken water uit de lucht, je snapt dan ook dat zulke vochtige lucht geen transpiratie op kan nemen en DAT is ons eigen verkoelingmechanisme. De ruimte verder bevochtigen geeft geen gunstig resultaat, mensen denken vaak dat (alleen) de temperatuur de oorzaak is van de warmtesensatie. Dat is echter onjuist, met droge lucht is zelfs 35 graden geen probleem, bij vochtige lucht wordt 25 graden al als klam/warm ervaren. Zodra transpiratie bemoeilijkt wordt is er sprake van warmte stuwing, de door het lichaam opgewekte warmte kan niet afgevoerd worden en dat ervaren we als heel lastig, logisch, onze lichaamstemperatuur kan daardoor toe gaan nemen. Buiten , als het wat waait helpt het wel een natte doek om je heen te slaan, de wind doet vocht verdampoen en die onttrekt de verdampingswarmte aan je lichaam (of flessen met drinken) Als je een gevel nat spuit, kan de kleddernatte steen een warmtegeleider worden en transporteert dan de warmte van buiten naar binnen. Dat zal niet uw bedoeling zijn..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100