Zou je in theorie een kogel die recht op je afkomt weg kunnen slaan met een voorwerp?

Of in ieder geval de kogel zo van zijn baan brengen dat je er niet meer door zou worden geraakt?

Als voorwerp dacht ik zelf aan een blok hout, of een ijzeren staaf bijvoorbeeld (ook een bepalende factor natuurlijk).

Toegevoegd na 14 minuten:
Of zou het zo zijn dat de kogel gewoon recht door het voorwerp heen gaat als ik ermee probeer te slaan en mij toch zou raken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, de kogel zal erg gemakkelijk zijn impuls overdragen op een ander voorwerp. Je krijgt dan een soort biljart als je een voorwerp zo zwaar als een kogel neemt. Een hard voorwerp is het meest geschikt, want bij een volkomen inelastische botsing (stopverf) zullen de kogel en het getroffen voorwerp dezelfde richting blijven houden, maar met een geringere snelheid. Is de botsing volkomen elastisch dan is de situatie na de botsing twee voorwerpen die als een vector opgeteld weer de impuls van de kogel moeten hebben. In dat geval is het erg waarschijnlijk dat de kogel je dan mist. In het spraakgebruik heb je dan een afgeketste kogel.

ja dat is theoretisch mogelijk of het je in de praktijk ook lukt, denk het niet je kan dan beter een of ander schild nemen met voldoende oppervlakte om hem te stoppen en voldoende dikte maar zelf als kom ie er door kans bestaat dat je minder gewond of misschien je leven er mee redt of gewoon dekking zoeken is het allerbeste

Nee, een kogel Komt met een bepaalde snelheid op je af. Je zal dus met minstens gelijke snelheid de kogel moeten afweren. Deze snelheid zul je pnooit kunnen halen. Ook in theorie niet.

Wanneer je snel genoeg zou zijn EN een kracht zou kunnen uitoefenen op de baan van de kogel genoeg om het momentum die de kogel heeft (en die is zeer groot), zou het kunnen. Met een licht voorwerp ben je sneller (minder kracht nodig om snelheid op te bouwen) maar zal je minder weerstand tegen te kogel bieden en andersom. met een machine zou het moeten kunnen. De link laat een robot zien die honkballen terugslaat. Kwestie van tijd tot hij ook zo snel word om een kogel te detecteren, te analyseren en hem weg te slaan. Gezien de krachten die er vrijkomen zal het echter geen mobiel systeem zijn. Ik zie echter wel toepassingen zoals staatshoofden die toespraken geven zonder achter een kogelwerende glasplaat te hoeven staan. Ik denk echter dat dit nog wel 20 jaar kan duren voor e.e.a. snel en betrouwbaar genoeg zal zijn.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=DgrL21We3W0

Als je op het juiste moment een voorwerp in de kogelbaan hebt dan zal, mits het voorwerp de kogel kan absorberen, de kogel jou niet raken. de kogel wegslaan vergt een enorme snelheid van datgene waarmee je slaat. Een pistool kogel gaat ong. 300 meter per seconde en uit een geweer komt zo'n kogel met 900 meter per seconde, beetje erg snel dus Geen goed idee om het uit te proberen trouwens. Ander lezen we het in de krant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100