Neemt de massa van de aarde toe door bomen?

Stel ik plant in heel Europa en Afrika bomen, gaat de aarde dan meer wegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Een boom moet groeien, en neemt daarvoor zuurstof en voedingsstoffen tot zich. Er is een bepaalde hoeveelheid energie in het heelal en die kan niet toe- of afnemen. Dit betekent dus dat de gebruikte zuurstof en voedingsstoffen precies evenveel wegen als de boom. Er zijn theoretisch wel wat haken en ogen aan dit model (zoals zonne-energie), maar hier komt het wel op neer.

Nee, de massa van de aarde (inclusief atmosfeer) is vrijwel constant. Het enige wat invloed erop heeft is inslagen van meteorieten. Dat levert extra massa op... Als je een boom plant en die boom groeit, dan groeit die boom van moleculen die zich al op aarde bevinden. Toegevoegd na 3 minuten: En zoals in de reacties werd aangegeven, verliezen we ook massa door alles wat we de ruimte inschieten (satellieten, ruimtestations en ruimteafval)

Nee. Massa bestaat uit deeltjes, namelijk moleculen. Die zitten in de bodem en de lucht, en komen samen en vormen zo de boom. Moleculen bestaan uit atomen. Het aantal atomen blijft constant, ze verhuizen alleen van het ene naar het andere molecuul. De massa blijft dus gelijk. De massa van de Aarde neemt toe door het opvangen van ruimtestof en planetoïden. Ook verliest ze massa door verdwijnende gassen. Zie: http://www.goeievraag.nl/vraag/neemt-massa-gewicht-aarde-toe.49698

Wie heeft er dan bepaald hoe zwaar de aarde weegt, Dus alle kolen en gassen die opgestookt zijn zijn er dus nog wel maar in andere vorm.Er zijn meer mensen bij gekomen.Gegroeid uit andere stoffen.Water verdampt en valt weer terug dat klopt.Dus als alle vliegtuigen in de lucht vliegen zou de aarde dus lichter moeten zijn.Zijn ze allemaal op de grond is de aarde dus zwaarder.

Ja, maar niet zoveel. Aangezien bomen fotonen van het zonlicht omzetten in chemische energie is er een massatoename. Dat zal alleen in de grootteorde van kilogrammen per jaar liggen voor de gehele Aarde. Het is maar de vraag of er enige netto groei is aan bomen over de gehele aarde genomen. Als je weet hoeveel de toename aan chemische energie precies is dan kun je de massa toename uitrekenen met E = mc^2.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100