Wat is een plant precies?

Ik wil graag weten wat de wetenschappelijke verklaring is voor het fenomeen "plant".

Toegevoegd na 37 seconden:
Planten dus die buiten groeien, en niet het werkwoord "plant".

Toegevoegd na 11 uur:
vanwege de reacties hieronder... ik dacht, omdat het er zo uitgebreid staat op wikipedia, (en ik niet zo heel wetenschappelijk ben aangelegd en het vooral abracadabra is wat er staat voor mij) is er vast ook wel een kort en bondig antwoord, liefst in jip en janneke taal,

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je om een goede definitie van een plant te vinden, het beste de vraag kunt stellen: wat onderscheidt een plant als levensvorm van een dier (of bacterie of schimmel). Dit zijn de 4 "rijken" waarin het leven is ingedeeld, en deze 4 rijken hebben allemaal verschillende kenmerken. Ik zal me in dit antwoord concentreren op het verschil tussen een plant en een dier: plant: Een celmembraan én celwand dier: GEEN celwand, wel een celmembraan plant: Bladgroenkorrels; hierin vindt het kenmerkende proces van fotosynthese plaats. dier: GEEN bladgroenkorrels. Bovendien hebben planten meestal een grote vacuole in het midden van de cel (een soort blaasje dat vocht opslaat), terwijl dieren dat niet hebben (die hebben vaak meerdere kleine vacuoles).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Leven#Het_rij...

In het algemeen een levend organisme dat door fotosynthese in staat is uit anorganische stoffen organische op te bouwen.

Bronnen:
http://www.houtwal.be/vakjargon/_vaktaal_index.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100