Wat laat ijs smelten naast zout en de zon ?

Ik heb gehoord dat magnesium ook ijs laat smelten. Wat is nog meer een optie. Ik ben opzoek naar een milieuvriendelijk vervanging voor pekel.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij ons op de boerderij strooien we dan met kunstmest. Er branden onmiddellijk gaten van 5cm diep in het ijs en daarop kan de 50-ton zware tankmelkauto dan wegrijden anders blijft 'ie staan! Niet goedkoop, wel milieuvriendelijk.

Heel veel zouten laten ijs smelten ECHTER dit zijn geen goede vervangers Probleem met pekel vervangers is: het mag bijna niks kosten per kg mag niet giftig zijn als het in het oppervlakte water komt mag geen sterke kleur afgeven (spetteren we alles onder de rode kleurstof) en zo kun je nog even doorgaan, is echt een lastige vraag

Lichaamswarmte.

Naast Natriumchloride kan men de volgende dooimiddelen ook gebruiken: Calciumchloride, Magnesiumchloride, Ethyleenglycol, Ureum, Natriumformiaat Kalium- of Natriumacetaat en Calcium- Magnesium Acetaat. Calcium- en Magnesiumchloride zijn het beste vergelijkbaar met Natriumchloride maar zijn als vaste stof zeer hygroscopisch en moeilijk/onveilig te verwerken. Hygroscopische stoffen trekken zeer sterk vocht aan en veroorzaken daardoor brandplekken op de huid. Tevens zijn deze dooimiddelen vanwege het hoge chloride gehalte corrosiever dan Natriumchloride. Alle andere genoemde dooimiddelen bevatten organische componenten, zijn praktisch niet corrosief maar veel duurder. Deze typen dooimiddelen worden meest gebruikt op plekken waar geen corrosie mag optreden, zoals vliegvelden en op bruggen. Het organische deel in deze dooimiddelen veroorzaakt een verhoogde BOD (Biogradable Oxygen Demand) wat milieubelastend is. De BOD geeft aan hoeveel zuurstof uit het milieu (water/lucht) onttrokken moet worden om het dooimiddel af te breken. Zie voor meer informatie onderstaande link.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100