Vanmiddag tijdens de afwas ging de telefoon. na het gesprek bleek de afwas in het afdruiprek al droog. Mijn vraak,waar is dat water gebleven?

Toegevoegd na 58 seconden:
Vraak is uiteraard vraag, sorry.

Toegevoegd na 1 uur:
Iedereen spreekt over verdampt, dat is leuk, maar wat is dan verdampen, wat gebeurt er precies?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een deeltje van het water is verdampt, vanwege de hitte van de vaat. De rest ligt, als het goed is, onder je afdruiprek.

Vermoedelijk is het bij jullie in huis behoorlijk warm. Het vocht is dan gewoon verdampt en in de vorm via de luchtverversing (afvoer of roostertjes) naar buiten gewerkt. Toegevoegd na 2 minuten: de vorm = die vorm Toegevoegd na 1 uur: De vervolgvraag is basis natuurkunde. Daar kan je beter een boek over lenen en lezen dan dat het principe hier in een paar regeltjes uit te leggen is...

Verdampt. Valt je nu misschien pas op dat het zo snel ging omdat je waarschijnlijk de verwarming goed hebt aanstaan.

als je in erg warm water afwast is het zo dat je borden ( denk van steen ) zelf ook erg warm worden waardoor het makkelijk verdampt. daarnaast wat hier boven ook gezegd is is dat het waarschijnlijk ook wel warm is bij jullie

Met je vaat zijn twee dingen gebeurt, door de oppervlaktespanning verlagende werking van het afwasmiddel loopt de vloeistof sneller en gemakkelijker van de vertikaal opgestelde borden etc af en de rest is verdampt. Dit is een betere manier van "afdrogen " dan met een afdroogdoek , als die niet perfect schoon is. Het is niet zo dat het water dan verdampt en de zeep zich concentreert, dat an alleen in rechtopstaande kopjes gebeuren. Zelfs dan hoef je niet bang te zijn, de minimale hoeveelheid "zeep " die achterblijft, doet je geen kwaad als je echt afwasmiddel gebruikt. Het verdampen is al eerder uitgelegd in andere antwoorden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100