Een onderzeeer is moelijker onder water te krijgen in de rode zee, klopt mijn theorie?

Toegevoegd na 2 minuten:
zo nee. waarom niet?

Toegevoegd na 4 minuten:
dode zee bedoel ik idd, excuses :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat klopt. Alles krijgt meer drijfvermogen naarmate de vloeistof een hogere dichtheid heeft. Het water van de dode zee (die bedoel je waarschijnlijk) heeft, vanwege het hoge zoutgehalte, een hogere dichtheid dan een normale zee. Daarom zal een duikboot daar meer drijfvermogen hebben, en dus net een tikje moeilijker onder te krijgen zijn dan elders. Toegevoegd na 1 minuut:   Overigens wordt die grotere moeite weer iets vergemakkelijkt doordat een duikboot, om te dalen, water inneemt - uit de zee waarin hij zich op dat moment bevindt. Wil een duikboot duiken in de dode zee, dan zal het water dat hij inneemt dus ook zwaarder zijn dan wanneer hij water uit een andere zee zou innemen.

Jazeker, zoals ik proefondervindelijk heb ervaren. http://www.goeievraag.nl/vraag/vaart-speedboot-harder-zoet-zout.138534

Je theorie klopt m.i. niet. De opwaartse kracht van het zwaardere Dode Zee water is weliswaar groter dan elders, maar het hogere soortelijk gewicht van het ingenomen water compenseert dat.

Ja, dat is moeilijker. Stel Het uitwendige volume van de boot is 2 m3, dan is de opwaartse kracht in gewoon water 2 ton De boot weegt 1 ton, dan moet er 1 ton water (is 1 m3=inhoud tanks) ingenomen worden om de boot te laten zweven. Bij zout water sm=1,3 is de opwaartse kracht 2,6 ton. Het ingenomen water is 1 m3 is dus 1,3 ton + 1 ton van de boot maakt 2,3 ton. Dan kom je 0,3 ton te kort om de boot te laten zweven. Toegevoegd na 2 uur: Natuurlijk zullen de inname tanks wel uitgelegd worden met een groter volume om kleine verschillen in sm op te vangen. in mijn v.b. zou de innametank 0,23 m3 groter moeten zijn om de boot te laten zweven.. Dus echt moeilijker is het nu ook weer niet. Je moet gewoon wat meer balastwater innemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100