Hoe kun je dronken worden van alcohol?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Opname in het lichaam Alcohol wordt gedronken. Via de slokdarm komt het in de maag terecht. Via de maagwand wordt 20% van de alcohol in het bloed opgenomen. De rest gaat via de maag in de dunne darm. In de dunne darm wordt de alcohol snel in het bloed opgenomen. Na de dunne darm gaat het bloed naar de lever. Daar wordt de alcohol afgebroken. Via het bloed bereikt de alcohol na een minuut of 10 de hersenen en vanaf dat moment ben je onder invloed. Als er voedsel in de maag zit, duurt de opname van de alcohol iets langer. In de hersenen beïnvloedt alcohol de manier waarop zenuwen signalen aan elkaar doorgeven. Zenuwen doen dat met behulp van bepaalde stofjes. Deze stofjes worden overdrachtsstoffen genoemd. Alcohol beïnvloedt vooral de werking van de stofjes gaba en glutamaat. Verdoving hersenen De alcohol verdooft de hersenen. Dit heeft allerlei effecten op je stemming en gedrag. Zo vallen remmingen weg, vermindert je geheugen en concentratie en verdwijnt je zelfkritiek. Hoe meer je drinkt, hoe sterker de effecten. Zo word je dronken.

Door het te drinken. Van kijken naar alcohol is nog nooit iemand dronken geworden...

Een deel van de alcohol komt in je hersenen terecht en verdooft deze,waardoor je niet meer rationeel kunt handelen. Ik had trouwens verwacht dat iemand met jouw gebruikersnaam die vraag niet hoefde te stellen!

Stom-dronken... Toegevoegd na 6 minuten: Het verlamt de willekeurige spieren en reactie-vermogen... Grenzen worden verlegd in jou door je lichaam dat niet meer zo functioneert als zonder alcohol... Maar je moet het drinken om er dronken van te worden...

Alcohol komt via de slokdarm, de maag en de dunne darm in je bloed terecht. Alcohol komt dus ook in je hersenen terecht. Dat is een belangrijke plek, want daar worden veel functies van je lichaam bestuurd. Je hersenen raken door de alcohol verdoofd. Bij een kleine hoeveelheid alcohol is dat niet zo erg; de meeste mensen worden er alleen wat vrolijker van. Maar als je te veel drinkt wordt dat verdovende effect veel duidelijker. Je reactievermogen wordt minder: alles gaat trager. Je hoort en ziet minder goed, je kan minder goed lopen en je gaat minder goed praten. Vaak wordt je ook erg moe! Dan ben je dus dronken.

Alcohol is een vergift dat inwerkt op het zenuwstelsel. Gewoonlijk wordt het gedronken en komt het via het spijsverteringsapparaat in de bloedbaan terecht. Door alcoholdamp in te ademen komt het via je longen veel sneller in de bloedbaan en is het al in enkele seconden in de hersenen. Er zijn zelfs mensen die alcohol direct in de bloedbaan spuiten, maar dat loopt meestal verkeerd af. Beide laatste methoden zijn LEVENSGEVAARLIJK!

Alcohol schakelt je kleine hersenen tijdelijk uit. De kleine hersenen zijn onder andere verantwoordelijk voor de co-ordinatie van je spierbewegingen en informatieverwerking. Vandaar het zwalken, je bierglas laten vallen, niet meer weten wat je vertelde, etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100