Wat is de functie van een regenboog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De functie van de regenboog is religieus. Het is een teken van Gods trouw, gegeven na de zondvloed aan Noach, dat de aarde niet nogmaals door een zondvloed zal vergaan. Toegevoegd na 2 uur: De functie van de boog is dat hij wijst naar het verbond van God met de mensheid. En die boog verschijnt juist als er veel water - vaak in de roem van wolken - in de atmosfeer is. Elke teken - denk aan een herdenkingsteken uit de tweede wereldoorlog - wijst naar de zaak die het betekent. Dat is dan de functie van het teken.

Een regenboog heeft geen functie.Het ziet er mooi uit,maar het is een verschijnsel zonder functie.

De enige functie die het zou kunnen hebben is het ons doen verwonderen hoe die tot stand komt.

De regenboog heeft, zoals zoveel dingen in de natuur/werkelijkheid (en de werkelijkheid an sich, for that matter) geen functie. De regenboog is zelfs geen fysieke entiteit. Het is een zinsbegoocheling, gezichtsbedrog, we zien iets dat er niet is, het is een visueel gevolg van het brekingseffect van zonlicht in water. Wat niet wegneemt dat het soms een adembenemende aanblik biedt.

Schoonheid, romantiek, verwondering en…, aan het eind van een regenboog staat een emmer met goud (althans volgens mijn overleden moeder). En de goudprijs staat hoog, dus des te meer regenbogen….. Verder geen functie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100